Od prvních minut byl domácí tým aktivnější. Spartu příliš k ničemu nepustil. Do vedení dostal Teplice už ve 2. minutě Diece. Spartě se podařilo srovnat o pět minut později zásluhou Neta. Prakticky obratem ale vrátil vedení domácím Adriano. V 11. minutě to bylo pro domácí ještě veselejší, když na 3:1 skóroval Jair Varela. Svarog následně upustil z maximálního soustředění a Sparta toho využila. Soupeř dokázal do poločasu dokonce otočit skóre na 3:4 a domácí se mohli chytat za hlavu. 

Druhá půle byla pro Svarog o poznání lepší než závěr té první. Rychlé dva góly Varely vrátili domácí do hry. Sparta se následně dopustila fatální chyby v obraně a povolila domácím odskočit o dvě branky. Soupeři nezbývalo než přejít šest minut před koncem do hry v power play. Velké závary před brankou úspěšně hasil Michal Hůla. Sparta sice vyvinula na Svarog tlak, ale gól z power play nevytěžila. Devět vteřin před koncem pečetil výhru domácích hrdina posledních minut Michal Hůla, který přes celé hřiště trefil odkrytou bránu. 

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Začali jsme skvěle. Plnili jsme všechny pokyny trenéra. Ve 14. minutě jsme ale nepochopitelně přepli. Nechali jsme to Spartu otočit a zadělali si na problémy. Naštěstí přišla od nás skvělá druhá půle. Všechny hráče chci pochválit za nasazení. Speciálně pak brankáře Míšu Hůlu, který nás hlavně ve druhé půli opravdu podržel."

Lukáš Křivánek, hráč AC Sparta Praha: „Svarogu jsme darovali tři góly, kdy odskočili na 3:1, ale ukázali jsme sílu a do konce poločasu otočili na 4:3. Začátek druhé půle se nám vůbec nevyvedl, dostali jsme hned gól po mojí chybě, Teplice se dostaly na koně a otočily.“

Statistiky

Kde se hrálo

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dvousložkový polyuretan Lobadur
Telefon 607585282