Soupeř v přípravném období dokázal posílit kádr o navrátilce ze Sparty Vokouna a Gabča a také se jim vrátil Dominik Zdržálek, který strávil poslední půlrok v našem klubu.

Utkání začalo s velkým nasazením z obou stran. Na všech hráčích bylo vidět, že ligový zápas je pro ně mnohem víc než přípravné utkání. V 5. minutě se dostali hosté do vedení. Vokoun vyslal tvrdou střelu, kterou Vogt pouze vyrazil a Dominik Zdržálek míč poté dopravil do sítě - 0:1. Hosté pokračovali ve střelecké produktivitě. V 7. minutě Mělník rozehrál standardní situaci signálem na Vokouna, který tvrdou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:2. Domácím tento start dost svázal nohy a na hráčích byla vidět nervozita. Přesto se jim v 11. minutě podařilo snížit zásluhou Žampy, který doklepl do brány míč, který po rohu projel celým vápnem mezi brankářem Žežulkou a bránícím hráčem - 1:2. Průběžné vedení o dvě branky vrátil Mělníku Josef Gabčo po individuální akci, kdy si podržel míč na zádech a vyslal střelu přesně k tyči - 1:3.

Do druhého poločasu vstoupili Liberečtí s ještě větší aktivitou, která vedla k další šancím na snížení. Bohužel se celý zápas potýkali se špatnou produktivitou. S tou naopak neměli problém hráči Mělníku. Ti vsadili na hluboký obranný blok a snahu chodit do rychlých protiútoků. Tato taktika se jim vyplatila hned dvakrát. Nejprve se podařilo uniknout obraně domácích Vokounovi a poté Gabčovi - 1:4 a 1:5. Do konce zápasu zbývalo 7 minut a proto se trenér Vrabec rozhodl pro powerplay. Díky velkému tlaku se v závěru podařilo dvakrát snížit brankami Žočka a Vobořila, které padly po kombinaci při powerplay - 2:5 a 3:5.

Na další snížení a vyrovnání už nezbyl čas. Liberec doplatil na neproměňování šancí a Mělník si díky svému bojovnému výkonu odváží 3 body.

Hodnocení Karla Vrabce (trenér Liberce): “Utkání se mi hodnotí velmi těžce. Myslím si, že se nám povedl vstup do zápasu. Byla tam chuť a nasazení, ale poté nás srazily dva góly Mělníku. Utkání jsme si prohráli sami a to kvůli neproměňování našich šancí. Místo toho, abychom v poločase vedli, jsme prohrávali a potom už se nám hrálo těžko, když jsme celý druhý poločas museli dotahovat.”

Hodnocení Jakuba Němce (trenér SK Olympik Mělník): “První kola jsou pro všechny týmy trošku nevyzpytatelné, protože neví co od sebe mohou očekávat. Nám se však podařilo Liberec v prvním poločase zaskočit nasazením, krásnými kombinacemi a brankami a výbornou obranou. Proto jsme poločas zaslouženě o 2 branky vedli. Když se nám ve druhé půi podařilo proměnit dva z brejků a odskočit na 5:1, tak jsme začali být strašně pasivní. Zkušený tým by takový zápas měl už mít pod kontrolou a dohrát to s balonem. My jsme si ale asi začali myslet, že je hotovo a Liberci se podařilo nás hlavně v jeho powerplay dostat pod velký tlak, ze kterého vyústily 2 obdržené góly v naší síti. Na konci jsme ještě měli štěstí, že jsme branek neobdrželi ještě více, protože takový zápas ztratit by bylo trestuhodné. Celkově však musíme být spokojeni s důležitým vítěztvím na úvod soutěže, zejména z tak těžkého soupeře jako je Liberec. Myslím, že mnoho týmu odtud body vozit nebude.”

Statistiky

Kde se hrálo

Liberec | Dukla

Více
Adresa Jeronýmova 522, 46007 Liberec
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 800 sezení
Rozměry 40 x 20 m
Povrch polyuretan
Telefon 973261577