Na první branku nemuseli diváci čekat dlouho, již po 21 vteřinách se po prvním rohovém kopu mohli radovat. Koudelka dloubnul míč na Slováčka, který ho stříleným centrem opět vyhledal - pro Koudelku už nebyl problém skórovat. Ve 4. minutě přidal další branku Max, a když se o minutu později z podobné pozice trefil i Everton, bylo jasné, že brankový příděl bude pokračovat. Čtvrtou branku přidal znovu Max, který těsně před brankářem nádherně tečoval Evertonův nástřel. Pověstného bůra dovršili domácí v 11. minutě, kdy na brankové čáře dorazil míč Kubát. Max pokračoval ve fantastickém výkonu a v 17. minutě po rohovém kopu od Evertona překonal brankáře hostí již po šesté, čímž zkompletoval hattrick. V poslední minutě prvního poločasu se ještě trefili Malý a David Drozd. Do kabin se šlo za stavu 8:0.

Ve druhém poločase Chrudimi chvíli trvalo, než se prosadila. Podařilo se to v 27. minutě po bratrské souhře, kdy Pavel Drozd nástřelem na zadní tyči našel Davida, který balón jen doklepl. Desátou branku Chrudimě a svojí čtvrtou v zápase zaznamenal Max tvrdou střelou o břevno brankáře Klečky. V 32. minutě si bratrské duo Drozdových vyměnilo role, tentokrát byl střelcem branky Pavel, to již byl stav utkání 11:0. Poslední branky domácí vstřelili v 38. minutě, kdy se nejprve prosadil po rychlé souhře celé čtyřky Everton, který se ocitl před prázdnou bránou. Několik desítek vteřin na to se u postranní čáry uvolnil v akci jeden na jednoho Balog, který poté přehodil brankáře Klečku. V poslední minutě utkání se hosté dočkali čestného zápisu, po rohovém kopu se skóroval Jiří Zápotocký, který ustanovil konečné skoré na 13:1.

Poprvé se v soutěžním utkání předvedl brankář Dudu, moc práce na brankové čáře neměl, za to se často věnoval rozehrávce útočných akcí na půlící čáře. Ve 29. minutě pak přenechal své místo mladému Javorskému. Chrudimští vstoupili do ligového ročníku vysokou výhrou.

Cesta „Zpátky na vrchol“ byla zahájena, věřme, že se podobná střelecká forma bude hráčů držet i v těch nejdůležitějších zápasech sezóny.

Max (hráč FK Chrudim): „Jsme hodně spokojení. Vyhráli jsme, hráli jsme dobře, takže trenér musí být s naším výkon spokojený. Bylo důležité, že jsme sezonu odstartovali vítězstvím, i když bylo vidět, že ještě nejsme v nejlepší formě, protože jsme se hodně věnovali fyzickým tréninkům. Jsem rád, že jsme se zase po delší době mohli ukázat našim fanouškům. Máme tři body, to je teď to hlavní.“

Matěj Čapek (předseda FC Rapid Ústí nad Labem): „Do Chrudimi jsme jeli s tím, že nemáme co ztratit a budeme chtít držet co nejdéle čisté konto. Tento cíl vzal za své už po půl minutě hry, kdy se Chrudim dostala do vedení. Rychlá branka určila ráz celého utkání, v němž domácí Chrudim jasně dominovala a po zásluze zvítězila vysokým rozdílem. Pro náš mladý tým, v němž hráli celý zápas tři junioři, se jedná o cenné zkušenosti, jež chceme přetavit v kvalitní výkony proti papírově hratelnějším týmům."

Statistiky

 

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004