První poločas se povedl lépe Interobalu. V 6. minutě našel svou přihrávkou Rešetár Buchtu, který střelou z první otevřel skóre. Míč se odrazil od břevna těsně za čáru. Na dalších dvou gólech měli podíl brankáři. Nejprve Karpiak dlouhým výhozem našel Ševčíka, ten zasekl a následnou střelou překonal Vahalu - 1:1. V 11. minutě pak vykopl Vahala dlouhý míč a našel hlavu skórujícího Zdráhala, jenž využil nedorozumění brankáře Karpiaka s Ostrákem - 2:1.

První zajímavý moment druhé půle byl nešťastný pro slávistického gólmana. Deset minut před koncem totiž Zdráhal roztrhnul loktem hlavu a zakrvácený Karpiak musel střídat. Ve 35. minutě se Interobal přiblížil postupu. Vnuk se dostal za obránce a tváří v tvář Vondráčkovi zvýšil na 3:1. Od té doby zkusila Slavia hru bez brankáře, jenže k vyrovnání nevedla. Naopak Vnuk do prázdné brány přidal svůj druhý gól v zápase a pak ještě vybojoval poslední trefu zápasu pro Rešetára - 5:1. Západočeši si tak zahrají své historicky první ligové finále. 

Marek Kopecký (trenér Plzně): "Vždycky je nejtěžší udělat ten poslední krok, ale kluci k tomu výborně přistoupili. Co jsme si řekli po taktické stránce, tak to do puntíku plnili. Troufnu si říct, že jsme až na pár výjimek Slavii k ničemu nepustili. Zejména potom ve druhém poločase a šli jsme si za tím postupem do historického finále pro Plzeň."

David Frič (trenér Slavie): "Naše výkony měly stoupající tendenci. Jsem celkově spokojený s tím, jak hráče pracují. Zaznamenali jsme velký progres. Všechny tři zápasy s Plzní byly vyrovnané, ačkoliv to skončilo 3:0. Rozhodně se nemáme za co stydět."

Jan Homola (kapitán Slavie): "Klíčovým faktorem této série byla zkušenost a naše naivita v některých věcech a mladistvost a hlavně plzeňská kvalita v zakončení. V našem týmu je ale vůle a síla, je to kvalitní kolektiv. Za tuto sezonu jsem šťastný, program zápasů byl našlapaný, v základní části i v play off a my se nemáme za co stydět, nechali jsme na hřišti maximum. Jsem hrdý na to, jak jsme za tento klub bojovali, takhle by to mělo vypadat."

Statistiky

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827