První poločas zahájila lépe Slavia, která se jako první dostala do vedení. Svou smůlu v play off prolomil nejlepší střelec základní části David Jošt - 1:0. V samotném závěru první půle ale Interobal výsledek otočil. V obou případech skóroval Vnuk a nahrával Holý. Jenže druhý gól Plzně vyvolal vlnu emocí. Padl totiž po odrazu od Vnukovy ruky - 1:2. 

Na začátku druhého dějství Interobal svůj náskok navýšil. Seidlerova bojovnost skončila jen na břevnu, ale následně zvýšil na 3:1 pro hosty Rešetár. Sešívaní se ale během druhého poločasu zlepšili a svého soupeře mačkali. Spousty šancí pochytal i Vahala. Slávistické naděje zvýšil gólem na 2:3 Záruba. Jenže ten samý hráč pak nabídl brejk Vnukovi, který zkompletoval hattrick - 2:4. Plzeňští mohou ve středu slavit postup do finále.

Jan Homola (Slavia): „Doplatili jsme dnes na koncovku, bušili jsme do nich, měli jsme šance, ale neproměnili jsme je. Plzeň pak ukázala znovu svoji zkušenost, kdy nám zase odskočili na dva góly a pak si to už pohlídali. Druhý poločas jsme hráli výborně, tým ukázal sílu a vůli, nemáme se za co stydět, dali jsme do toho jako do všech zápasů v play-off maximum. Chybí nám ještě zkušenost a kvalita v zakončení. Určitě se ale nevzdáváme, připravíme se a věřím, že ještě sérii vrátíme do Edenu.“
 
Filip Vaktor (Slavia): „Jsem zklamaný, protože jsme prohráli, mám pocit, že jsme na soupeře měli, ale zahodili jsme neuvěřitelné šance. I po přestávce jsme to stále mohli otočit, chyběla nám efektivita, která nás v některých zápasech trápí. I ve třetím zápase ale budeme bojovat co to dá, půjdeme to doho stejně naplno."
 
David Frič (trenér Slavie): „Pro spoustu lidí to může být překvapení, ale pro mě to byl nejlepší zápas, který jsme za mého působení ve Slavii odehráli. Od takových výkonů se chceme odrazit dál. Byla to pro nás obrovská zkušenost, doplatili jsme ale na naší nevyzrálost v některých situacích, Plzeň je v tomhle dál, proto dnes zápas vyhrála."
 
Tomáš Vnuk (Plzeň): „Zápas byl vyhecovanější, než ten první v Plzni. Naštěstí jsme vyhráli, i když zápas to byl bláznivý. Byly úseky, kdy se hrálo nahoru - dolů a ve velkém tempu. Ve druhé půli jsme byli pasivní a Slavie měla několik šancí, ale naštěstí nás podržel Ondra Vahala. Moc sil na středu jsme bohužel nepošetřili.“

Statistiky

Kde se hrálo

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 602325579