Trenéři obou celků očekávali podobné utkání tomu prvnímu, a to se vyplnilo. Od úvodních minut mohli diváci u online přenosu sledovat vyrovnanou taktickou bitvu, která se zakládala na poctivé defenzivě. Aktivnějším týmem byl po většinu času Svarog, na gól to ale v první půli nestačilo. Neprosadili se ani hosté a strany se tak měnily za stavu 0:0. 

Ve druhé půli to byla opět Chrudim, která otevřela skóre utkání. Everton zakončoval ve 25. minutě a poslal tak svůj tým do vedení. Svarogu se podařilo srovnat krok o sedm minut později zásluhou Adriana. V dalších minutách si domácí dokázali vytvořit tlak, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Největší šanci spálil ve 38. minutě Alemao, který nezvládl míč ve skluzu umístit mezi tři tyče. Následně se Svarog dopustil osudové chyby při rozehrávce rohu a Chrudim nemilosrdně trestala. Několik vteřin po velké šanci domácích vstřelil branku na 1:2 Pavel Drozd. Teplice už na změnu stavu nedokázaly zareagovat, a i z druhého semifinálového duelu odchází poraženi. 

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Opět rozhodl malý detail v tomto zápase. Platilo pravidlo "nedáš dostaneš". Těch šancí byla spousta, tak jsme si zasloužili gól. Klukům patří velká pochvala a velký respekt! Tahle prohra bolí, ale my pojedeme se vztyčenou hlavou na třetí zápas."

Felipe Conde, trenér FK Chrudim: „Tentokrát to byl z obou stran lepší zápas. Dvě silné defenzívy, spousta technických variant a různém způsoby útočení. Zápas byl velmi vyrovnaný a rozhodly detaily. V závěru utkání jsme zlepšili výkon, ale stále je to kam posouvat, zejména v útočné fázi. Podali jsme vyrovnaný a soustředěný výkon. Chtěl bych pogratulovat rozhodčím za kvalitně řízený zápas. Nebylo to vůbec jednoduché, spoustu fyzických soubojů, navíc ovlivnění událostmi z prvního zápasu. Odvedli skvělou práci!“

Statistika

Kde se hrálo

Chomutov | MSH

Více
Adresa Mánesova 4980, Chomutov
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 700 sezení / 350 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 474651126