Úvodní semifinálové minuty patřily chrudimským futsalistům, kteří dokázali v souboje druhého a třetího týmu základní části Teplice zatlačit před jejich brankou. První gólové šance ale využity nebyly, postupem času začal směrem dopředu kousat i Svarog. V největší příležitosti pomohla Rennanovi po střele Adriana dokonce tyčka. První změna stavu tak přišla ve dvanácté minutě. Po oddechovém času trenéra Condeho vyslal Tomáš Koudelka ostrou kolmici směrem dopředu na nabíhajícího si Davida Drozda, který jemnou střelou mezi Hůlovy nohy otevřel skóre semifinálové série – 1:0!

Více než další šance byly po zbytek první půle vidět emoce. Oba týmy poměrně rychle posbíraly po pěti faulech, řada ostrých zákroků nebyla potrestána, oba trenéři se velmi zlobili, ten chrudimský Felipe Conde dokonce poprvé v historii české ligy obdržel i žlutou kartu. Po přestávce se však obraz hry poměrně změnil. Chrudim začala více myslet na zadní vrátka a nechala Svarog vylézt výše než v první půli.

A trest přišel ve 29. minutě. Ránu Alemaa ještě schytal Everton, následná dorážka Adriana již skončila na přední tyče Rennanovy branky – 1:1! Opatrný druhý poločas připomínal šachovou partii, kterou mohla rozhodnout jediná chyba. A ta přišla na straně Teplic. Everton křižným pasem ze strany vybídl ke střele Davida Drozda, který využil zakrytého výhledu Hůly a po zemi k tyči druhým gólem v zápase vrátil Chrudimi vedení – 2:1!

Teplice ihned přistoupily ke hře bez brankáře, v závěrečném tlaku si vyrovnání neuhrály. Chrudim v prvním semifinále zvítězila 2:1 a uzmula tak pro sebe první ze tří semifinálových bodů!

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Byl to hodně emotivní zápas, ve kterém se potkala spousta kvalitních hráčů. Soupeř hrál skvěle, ale my taky. Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme spoustu šancí, ale po vstřeleném gólu jsme zpomalili naše tempo, Teplice vyrostly a samy si vytvořily řadu brankových příležitostí. Ve druhém poločase byl duel vyrovnaný, ale myslím si, že v posledních deseti minutách jsme měli navrch a vyhrát jsme si zasloužili. Pro diváky to musel být hezký zápas se spoustou emocí, jsem spokojený.“

Michal Hůla (brankář Svarog FC Teplice): „Dnešní prohra mrzí o to víc, že jsme byli dle mého lepším týmem, ale bohužel jsme neměli štěstí v koncovce a sami jsme inkasovali dva smolné góly. V dalším zápase musíme hrát úplně stejně a přidat k tomu nadstavbu v podobě vstřelených branek. Prohráli jsme bitvu, ale válka v sobotu pokračuje!"

Statistika

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004