Teplice si v chomutovské haly šly za vítězstvím a postupem do semifinále od prvních minut. Jedna útočná akce střídala druhou, avšak skvělé zákroky opět předváděl gólman Helasu Mykytjuk. Domácí se prosadili až ve 13. minutě. Skóre otevřel Joao Salla. O tři minuty později zvýšil tentýž hráč na 2:0. Další šance už domácí neproměnili a do poločasové přestávky šli s dvoubrankovým náskokem. 

Ve druhé půli nasměroval Teplice jasnější cestou k vítězství Claudio, který zvýšil na rozdíl tří gólů. Poté už to byla jednoznačná záležitost. Svarog přidal další čtyři branky a v klidu si šel pro třetí vítězství v sérii. Brnu se podařilo vstřelit čestný gól ve 37. minutě a upravit tak skóre na konečných 7:1. 

Teplice postupují nejkratší možnou cestou do semifinále, ve kterém s největší pravděpodobností narazí na FK Chrudim. Helas Brno však v sérii předvedl skvělý výkon a my tímto soupeři děkujeme za odehrané zápasy a přejeme mnoho zdaru v příští sezoně. 

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Dnešní utkání hodnotím jednoznačně pozitivně. Vstřelili jsme sedm gólů, vyzkoušeli si hru v power play. Dobrý první poločas, na Brno jsme vlétli. Ještě to chtělo proměnit více šancí. Chci dnes poděkovat klukům za nasazení."

Tomáš Galia, trenér Helas Brno: "Třetí utkání již bylo nad naše síly a sportovně musím uznat, že jsme na Teplice již nestačili. V průběhu prvního poločasu se už na klucích naplno projevila fyzická únava z celé sezóny a bohužel musím přiznat, že jsme již neměli z čeho brát. Teplicím gratuluji k zaslouženému postupu a přeji mnoho štěstí do dalších bojů ve vyřazovací části."

Statistika

Kde se hrálo

Chomutov | MSH

Více
Adresa Mánesova 4980, Chomutov
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 700 sezení / 350 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 474651126