Svarog začal v brance s Casassou, Hůla zůstal jen na lavičce. Italský gólman se ale na začátku střetnutí spíše nudil. Ve 4. minutě sledoval, jak jeho spoluhráči perfektně sehráli rohový kop. Zakončoval ho umístěnou střelou kapitán Claudio a Svarog vedl. O minutu později dorážel míč za záda Mykytjuka v poslední době v dobré střelecké formě hrající Salla. Druhá branka trošku Teplické ukolébala, Helas ale žádný svůj útočný atak v branku nepřetavil, naopak v 10. minutě znovu inkasoval, když po rychlé akci Adriana a Claudia zakončoval druhý jmenovaný - 3:0!

Brno vrátil do hry tři minuty před přestávkou Šarközy. Předznamenal tak, co se bude dít po obrátce. Snaha Helasu o další snížení teplického náskoku ale dlouhou dobu nepřinášela Jihomoravanům ovoce, až ve 32. minutě Cupák přiblížil svůj tým vyrovnání. Svarogu se však povedlo těsný náskok uhájit. 

Eloy Alonso, trenér Svarog FC: "Začali jsme play off důležitým vítězstvím. Věděli jsme, že to bude obtížný zápas, protože jsme čelili velmi tvrdé a intenzivní obraně. Zápas jsme zahájili velmi dobře, podařilo se nám dostat do vedení 2:0 a měli jsme mnoho šancí. Soupeř musel využít brankáře v poli, aby se pokusil udržet v zápase. Jasně jsme dominovali a vyhrávali už 3:0. Soupeř snížil na rozdíl 3:1 a tím skončil poločas. Ve druhé polovině jsme věděli, jak se dobře bránit, přečíst si zápas, i když se soupeři podařilo snížit na 3: 2. Od té chvíle jsme dobře bránili a brali konečné vítězství a první bod série. Nyní se musíme naladit na další zápas a přemýšlet o získání vítězství v Brně."

Jakub Sznapka, hráč Helas Brno: „První zápas play-off ukázal, jakým způsobem by se mohla odehrávat i celá série. Teplice se prezentovaly hrou ve vysokém tempu po celý zápas a ukázaly, že mají tým plný skvělých individualit. Ani my jsme ale nehráli v zápase druhé housle a dokázali jsme si vytvořit několik gólových šancí. Po zodpovědném výkonu nás těsná prohra velice mrzí. Zároveň jsme si ale dokázali, že i když je Svarog velkým favoritem, je v našich silách mu zápasy minimálně znepříjemnit a s trochou štěstí i bodovat.“

Statistika

Kde se hrálo

Chomutov | MSH

Více
Adresa Mánesova 4980, Chomutov
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 700 sezení / 350 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 474651126