V úvodu se nezdálo, že by mělo utkání nabídnout pozdější scénář. Plzeňští od úvodu tlačili. Tlak domácích ale zdegradovala inkasovaná branka v 6. minutě, když Lukáše Němce prostřelil Radek Hrdý. O minutu později přišla pro plzeňského brankáře další nepříjemná chvíle. Na hranici brankoviště byl dohrán jedním z hostujících hráčů a s bolestivou grimasou musel opustit hřiště. V brance ho nahradil Ondřej Vahala, který vzápětí předvedl důležitý zákrok a odmítl zvýšení vedení Olmypiku. Plzeň se hnala za vyrovnáním, dokázala si vypracovat velké šance, jenže hostující brankář zažíval životní večer. O poločase tak vedl Mělník v Plzni 1:0.

Druhý poločas přinesl dvacetiminutový nápor Plzně. Mělničtí čekali na příležitosti k brejkům, kterých několik dostali, na dvougólový rozdíl ovšem neodskočili. V závěru druhé půle musela Plzeň přejít do hry bez brankáře. Minutu před koncem mohlo být vyrovnáno. Secvičenou kombinaci zakončoval na zadní tyči Tomáš Buchta, míč však namířil jen do tyče. Pomoct tak muselo štěstí. Nástřel Michala Holého si 42 vtěřin před sirénou srazil do vlastní branky Lukáš Nečas a bylo konečně srovnáno.

Na domácích bylo vidět, že je vyrovnávající branka posadila na koně a s hosty otřásla. Interobalu se na konci první části prodloužení podařilo rozhodnout. Michal Štrajt rozehrál roh na Michala Seidlera, který umístěnou přízemní střelou k zadní tyči rozvlnil síť. „Prostě jsem vzal balón a vůbec nepřemýšlel. Rozehrál jsem to nahoru na Jumba, kterej je velkej střelec a dokázal dát gól, když jsme to hodně potřebovali,“ řekl k rozhodující trefě autor přihrávky Michal Štrajt. Zbytek prodloužení už si Interobal pohlídal a úvodní čtvrtfinálové utkání dovedl k výhře 2:1 v prodloužení.

Michal Štrajt: „Naplnilo se, o čem tahle vyřazovací fáze je. Tady už se jede na vyhrané zápasy a my jsme to vůli a touhou zvládli otočit. Měli jsme velký počet šancí, ale nepadalo nám to tam jako v sezoně. Takové zápasy se hrají do poslední vteřiny a dneska se to opět potvrdilo. Já v tom vidím to pozitivno, že jsme to naší vnitřní silou a vůlí dokázali otočit. To je teď důležité a máme první bod.“

Jakub Němec (trenér, SK Olympik Mělník): „Konečný výsledek nás všechny po zápase obrovsky mrzí. Být 40 vteřin od vítězství v takovémto zápase a dostat rozhodující branku v prodloužení, to dost bolí. Na druhou stranu se vůbec nemáme za co stydět. Ukázali jsme, jak se hraje play-off. Na hřišti jsme nechali úplně všechny síly, kluci bojovali, co to šlo a všichni podali skvělý výkon. Mrzí mě, že jsme během zápasu nedokázali odskočit o 2 branky, protože šancí jsme na to měli víc, než dost. Věřím, že pak už bychom utkání dotáhli do zdárného konce i po výsledkové stránce. Potvrdili jsme si však, že s Plzní jsme schopni hrát v sérii naprosto vyrovnanou partii a v pondělí na naší domácí palubovce budeme chtít na dnešní výkon navázat a sérii vyrovnat.“

Statistika

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827