Druhý tým základní části vstup do play-off nepodcenil, proti sedmému Liberci nastoupil opravdu zhurta a během úvodní desetiminutovky prakticky rozhodl o svém vítězství. Libereckého soka načal již na začátku druhé minuty Martin Doša, který neměl na zadní tyči po Evertonově pasu složitou práci. A odšpuntoval tím velmi produktivní první poločas. V šesté minutě zvýšil náskok Chrudimi nejlepší střelec Chrudimských v základní části Pavel Drozd, o chvíli později se prosadil také Max.

Velmi povedenou střelou zvyšoval v deváté minutě Jaroslav Kubát již na 4:0 a zdálo se, že si hráči pod Ještěd odvezou pořádný příděl. Brankový kolotoč Chrudimi se následně na několik minut utišil, až do té doby, co se v krátkém rozmezí hned dvakrát prosadil Tomáš Koudelka. Definitivní tečku za prvním poločasem stanovil třicet vteřin před sirénou Yuri, jeho hvězdné momenty však přestávka rozhodně nenarušila.

Právě Yuri totiž následně využil dvou milimetrových přihrávek Romana Mareše a dvanáct minut před koncem upravil už na 9:0. Další chvíle patřily jinému brazilskému hráči – Everton nejprve po rozehrávce nepřímého volného kopu od Maxe zakulatil desítku, čtyři minuty před koncem poté uzavřel chrudimský účet proměněnou penaltou.

Naopak na druhé straně se skóre ještě dvakrát měnilo. Střídajícího Javorskiho postupně prostřelili Baláž se Zdržálkem, kteří nakonec upravili na konečných 11:2. Série se za stavu 1:0 pro Chrudim přesouvá do Liberce, odveta je na programu v pátek.

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Naši cestu jsme začali dobře. Do zápasu jsme vstoupili ve velké intenzitě a koncentrováni, tedy ve stavu, který je v play-off prostě potřeba. Měli jsme excelentní první poločas, což nám umožnilo dát šanci mladým hráčům. Všem hráčům chci pogratulovat k utkání, ale je to teprve první krok. Musíme i nadále pokračovat ve zvyšování úrovně našich výkonů.“

Pavel Baláž (hráč FTZS Liberec): „Náš 1. zápas v play-off se nám herně a především výsledkově nevydařil. V defenzívě jsme byli tentokrát nedůslední, což tým jako Chrudim nelítostně trestá. Přesto si myslím, že druhá polovina už z našeho pohledu byla o poznání lepší a můžeme si z ni odnést i nějaká pozitiva. V pátek nás čeká druhé utkání na které se musíme dobře připravit a pokusit se navázat na druhý poločas."
 

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004