Slávisté se v prvním zápase celé série soustředili na defenzívu, na které pod trenérem Davidem Fričem pracují. Nepouštěli Spartu na dostřel branky, zajišťovali se, pomáhali si hlídat zejména technicky vybaveného Angellota. První šanci měl Jan Homola po přímém kopu Radima Záruby, z levé strany ale branku v první minutě netrefil. Vzápětí se dostával do obrovské šance v přečíslení Daniel, kterého Sparta zastavila jen za cenu faulu těsně před pokutovým územím. Na druhé straně se blýskl několika dobrými zákroky Marek Karpiak, který tak navázal na čistá konta, která nasbíral ve slovenské reprezentaci. V poslední minutě prvního poločasu slávisté udeřili, Daniel vyvezl míč a poslal ho nádhernou kolmicí ke Křemenovi, který ho potáhl na levé křídlo a šikovnou přihrávkou vytvořil čistou střeleckou pozici pro Matúše Ševčíka, který poslal míč do odkryté branky. Ještě před tím byl na hraně pokutového území faulován Záruba, který však nepadl, a snažil se situaci dohrát.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, přibývalo ale výtečných zákroků na kontě slávistického gólmana. Za zmínku stojí jistě průnik Davida Jošta, který skončil sporným soubojem před brankou a prováhaná střelecká pozice Zdeňka Slámy. Obrannou činnost slávistů zkomplikovalo to, že sedm minut před koncem nasbírali svěřenci Davida Friče pět faulů, soupeře ale ke střele z 10m nepustili. Odbránili také power play, při které Lukáš Křivánek trefil tyč. Naopak Karpiak dvakrát přes celé hřiště zamířil nejprve do levé a pak také do pravé tyčky domácích.

Na straně Sparty bylo nepochybně vyšší procentuální držení míče i mnohem více střel na branku. Většina z nic však byla ze střední vzdálenosti. Velké šance si Sparta přes pozornou obranu v podstatě nevypracovala. Jediný gól po fantastické akci tak nakonec rozhodl celé utkání.

David Frič (trenér Slavie): "Takticky jsme odehráli velmi dobrý zápas. Jediné šance, které soupeř měl, přišly ve chvíli, kdy jsme taktické pokyny neplnili. Taktika byla dobrá a musíme se jí držet a být nadále zodpovědní a pracovití a dodržovat stanovené věci. Pak vidíme, že to výsledek přinese. Mám radost, že jsme udrželi čisté konto, to bylo dnes klíčem k zápasu stejně jako výborný výkon Marka Karpiaka."

Marek Karpiak (brankář Slavie): "Byl to těžký zápas, ale my jsme věděli, co nás čeká. Cítíl jsem se dobře, to, že na mě šlo hodně střel mě drželo nad hladinou a hrálo se mi fajn. Kluci dobře bráníli a myslím, že jsme si vyhrát zasloužili. A moje střely? Jedna tyčka, druhá tyčka, asi mi to nebylo souzené dát gól. Doufám, že mi to alespoň jednou příště vyjde."

Beni Simitči (trenér Sparty): „Dneska jsme nedali snad deset stoprocentních šancí. Klukům nemám co vyčítat, bojovali, vytvářeli si šance, soupeř nám daroval balón po našem tlaku, ale neměli jsme štěstí v zakončení. V pátek pojedeme na Slavii, tam vyhrajeme a otočíme sérii.“

Statistika

Kde se hrálo

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch IPSAL
Telefon 266312646