Ale našla by se i pozitiva. Např. až na utkání proti Spartě dokázali Démoni hrát v domácím prostředí s ostatními favority první ligy (Plzeň, Slavia, Chrudim a Teplice) vyrovnané partie. Takže není nutno brát tento ročník úplně tragicky.

K nejlepším hráčům utkání patřil jednoznačně sparťanský Gabčo, který v prvním poločase vsítil hattrick a ve druhé půli ještě přidal jednu trefu. Z hostujících hráčů musíme zmínit i Křivánka, který si také do kanadského bodování připsal čtyři body (2+2).

Gabčův hattrick nebyl čistý, protože se mu tam „vloudila“ přesná střela domácího Havrdy, který v 8. minutě srovnával na 1:1. To však bylo ze strany Démonů v prvním dějství vše.

Další branku přidali Českolipští až ve 30. minutě, kdy Abrhám snižoval na 4:2. V tu chvíli ještě byla jistá šance pro domácí na případný zvrat, jenže to hosté nepřipustili a čtyřmi rychlými góly v rozmezí tří minut definitivně rozhodli o osudu utkání. Havrdovi se jen svým druhým gólem povedlo výsledek kosmeticky upravit na 3:8.

„Sparta vyhrála zaslouženě, my máme konec sezóny a budeme vyhlížet lepší zítřky,“ uvedl stručně trenér Démonů Karel Kruliš.

„Jeli jsme do Lípy vyhrát, což jsme zvládli. První poločas se mi nelíbil, kluci se nedokázali dostat do tempa, pak jsme začali jinak střídat a už se to zlepšilo. Po půli jsme si řekli, co budeme hrát a perfektně to dodrželi. Sice jsme udělali rychle pět faulů, ale poté jsme hráli 15 minut bez faulu, takže nás to netrápilo. Děkuji klukům za výkon, teď některé čeká reprezentace, zbytek bude odpočívat a připravovat se na utkání s Libercem," uvedl prezident Sparty Ago Simitči.

Statistika

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982