Teplice se poprvé představily na „domácí“ palubovce v Lovosicích. Na první branku se čekalo až do 11. minuty. Prosadil se Adriano po asistenci Paulinha. Hostům se podařilo srovnat o dvě minuty později. Standardní situaci vyřešil skvěle David Radouch. Vedení dostal zpět na stranu favorita v 16. minutě Joao Salla, který přesnou střelou nedal brankáři Křížkovi šanci. Poločas skončil těsným vedením domácích 2:1.

Ve druhé půli už byla přeci jen aktivita především na straně Svarogu. I když se domácím nepodařilo proměnit zdaleka tolik šancí, jako by si představovali, přidali další dvě branky a v klidu kontrolovali utkání až do samotného konce. Trefili se znovu Adriano a Paulinho. 

Teplice tak připsaly povinné vítězství a již zítra je čeká utkání s Žabinskými Vlky Brno. Tentokrát se bude hrát v azylu chomutovské sportovní haly. Ta se také stane dějištěm i všech ostatních domácích duelů Svarogu – včetně play off. 

Tomáš Künzl, asistent trenéra Svarog FC: "Dnešní utkání bylo od začátku v našich rukou. Mimo zaváhání při špatném bránění, kdy jsme dostali ze standardní situace gól. Musíme ale více využívat naše ofenzivní šance, je to pro nás velmi důležité k dalším utkání v play off. Nyní nás čekají Žabinští Vlci Brno a my budeme chtít opět zvítězit."

Mikuláš Jáša, hráč České Budějovice: "Do zápasu jsme vstoupili dobře. Zodpovědně jsme bránili a dost nás podržel gólman Křížek. Podařilo se nám vyrovnat, ale bohužel poločas jsme prohráli. Ve druhém dějství jsme tahali za kratší konec. Teplice se dokázaly dvakrát prosadit, a pak už zápas jenom kontrolovaly. Zaslouženě získaly tři body. Já osobně jsem moc rád, že jsem dostal šanci v nejvyšší lize."

Statistika

Kde se hrálo

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch guma
Telefon 416532491