Oba týmy se na začátku utkání na hrací ploše rozkoukávaly. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Na Helasu bylo ale vidět, že chce dát branku. V 6.minutě putoval na hlavu Vojtěcha Cupáka, kterému se povedlo prodloužit míč k zadní tyči, kde se hlavou dokázal prosadit Filip Havrda a bylo to 1:0. Na domácím týmu bylo vidět, že mu branka pomohla, ale v následujících vyložených brankových příležitostech míč míjel branku soupeře. Obzvláště Presl musel na začátku deváté minuty zápasu zpytovat svědomí. Doubravský mu předložil míč před prázdnou branku. Gól z toho ale nebyl. O čtvrt minuty později už to ale domácím vyšlo. Domácí velice chytře napadali rozehrávku, což se vyplatilo Jakubu Sznapkovi, jenž dokázal přesnou střelou pravou nohou vyzrát na brankáře - 2:0. Na odpověď Liberce se čekalo pouze 45 vteřin. Nahrávka v podání Vrabce směřovala do tandemu na Tomáše Janáčka, který to zkoušel střelou na přední tyč, čímž dokonale překvapil brankáře Mykytjuka - 2:1. V 11.minutě došlo i na srovnání skóre. Liberec se znovu nadechl k náporu, při kterém Mykytjuk vyrážel míč pouze před sebe, kde byl s dorážkou úspěšný hostující Janáček a připsal si druhý gól zápasu - 2:2. Do konce poločasu pak bylo k vidění po jedné zajímavé brankové příležitosti na obou stranách, ale skóre už se do poločasové pauzy neměnilo. 

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivně, ale branka se jim vstřelit nepodařila. Ve 23.mintě to byli naopak hosté, kteří se mohli radovat. Před brankou Mykytjuka vzal na sebe zakončení brejku Dominik Zdržálek, kterému se povedlo otřít míč o brankovou konstrukci, který pak zapadl za brankovou čáru - 2:3. Vypadalo to dlouho, že tento zápas bude pro domácí se smutnou tečkou, ale Helas má Davida Cupáka! Ten se s prohrou nemohl ztotožnit a dal to najevo tím nejlepším způsobem, jak mohl. 35:17 Liberec přichází o míč, k němu se dostal brněnský kapitán, který si nejprve potáhl míč na pravou nohu, načež si ho přehodil na levačku. Následná rána se od tyče odrazila do branky - 3:3. V krátkém časovém sledu je tu další branka Brna! 35:57 David Cupák si seběhl na nahrávku mezi hostující obránce, načež se mu ve skluzu povedlo vyzrát na hostujícího brankáře 4:3. I v další brance měl prsty "Hulk". Domácí celek podnikl naprosto luxusní akci, při které David Cupák zatáhl míč na útočnou polovinu, kde ještě celou situaci vyšperkoval Doubravský, po jehož nahrávce mířil do prázdné branky Milan Svoboda - 5:3. V této chvíli se už zdálo utkání rozhodnuté, a že se v klidu dohraje. Opak byl ale pravdou. Rozhodčí půl minuty před vypršením hrací doby z kapsičky červenou kartu. Za co bude určitě popsáno v zápisu utkání, ale diváci přímého přenosu se hodně divili. Vzhledem k počtu týmových faulů na obou stranách následoval 10ti metrový kop. K jeho rozehrávce se nakonec postavil hostující Jakub Žoček, který mířil vedle nohy brankáře - 5:4. Posledním vteřinám tato situace na klidu nepřidala, a tak se dohrávalo ve vzrušené atmosféře. Skóre zápasu už ale zůstalo stejné. 

Vojtěch Cupák (hráč, Helas Brno): "Utkání se mi hodnotí určitě lépe než soupeři. Ten ačkoliv nepřijel v nejsilnější možné sestavě, se prezentoval velmi sympatickým, běhavým a důrazným futsalem, který nám nadělal velké problémy. Utkání dle mého rozhodl náš klid při nepříznivě se vyvíjejícím druhém poločase, kdy jsme během pár minut dokázali otočit a odskočit soupeři na dva góly. Jinými slovy rozhodl faktor David Cupák, který utkání rozhodl prakticky sám. V utkání jsme dle mého prokázali o trochu větší futsalovost a zkušenost. Vytvořili jsme si více gólových šancí a i když jsme většinu neproměnili, vyhrát jsme si zasloužili. Jedinou kaňkou na divácky atraktivním utkáním je necitlivé vyloučení našeho kapitána, který nám bude velmi chybět v následujícím stejně důležitém utkání v boji o šesté místo."

Ondřej Vlach (asistent trenéra, FTZS Liberec): "V prvním poločase jsme se nemohli dostat do tempa, ale po time outu jsme dokázali otočit nepříznivý stav a začali jsme být nebezpeční. Do druhé půle jsme si řekli, že budeme hrát stejně jako druhých 10 minut v první půli. Dali jsme rychlého góla na 2:3. Bohužel jak to u nás bývá, přišla nedisciplinovanost. Brzo jsme měli 4 fauly a pak jsme těžko mohli být aktivní a důrazní v os.soubojích. Pak jsme soupeře 10 minut do ničeho nepustili, měli jsme několik situací do přečíslení, ale vždy jsme vybrali to horší řešení. Pak přišel minutový výpadek, kdy soupeř otočil skóre. Ze snahy to otočit, jsme ještě znovu inkasovali. Toto utkání jsme měli vyhrát, nemáme nic a odjíždíme s prázdnou."

Statistika

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152