Hned od začátku utkání bylo znát, že hosté jsou na tom velmi dobře technicky a budou častěji na míči. Snažili se aby jim neutekl začátek zápasu a domácí na jejich presink těžce hledali odpověď. Na začátku osmé minuty už se to projevilo i na skóre. Angellot našel za obranou volného Křívánka. Ten obešel gólmana, ovšem dostal se do úhlu. I přesto dokázal míč poslat přesně pod horní tyč - 0:1. O pět minut později už to bylo o dvě branky. Maicon zakončoval souhru po rohového kopu. Míč pak do brány tečoval domácí Matyska a Mykytjuka - 0:2. Mladý brněnský brankář se snažil zabránit sparťanským výpadům, ale v 18.minutě byl na jeden z nich krátký. Angellot rozjel protiútok svého týmu po levém křídle a přihrál na druhou stranu. Tam byl připravený Křivánek, který míč poslal přesně k bližší tyči - 0:3. Sparta tedy šla po prvním poločase do kabin s náskokem tří branek.  

Helas vstoupil do druhé poloviny utkání aktivně s touhou se ještě poprat o výsledek. Sznapka se hezky prosmýkl kolem dvou protihráče, ovšem nestřílel, ale ještě přihrával. To ovšem nebyla ideální volba, protože zakončení pak ani nedošlo. Ve 22.minutě dala Sparta Brnu další lekci z efektivity. Brahimi byl zcela sám za obranou a nezaváhal. Hostující kapitán poslal míč přesně k pravé tyči - 0:4. O dvě minuty později se gólově prosadili i domácí. Přihrávka Sznapky byla sice zablokována, ale míč se k němu vrátil zpátky. Vzápětí jej pak poslal přesně k levé tyči 1:4. Nadechující se Helas byl ale brzy opět ujištěn, že Sparta dramatizaci utkání nedopustí. 26.minuta a Maicon našel u pravé tyče volného Carlinhose, který míč míč usměrnil do prázdné brány - 1:5. Helas ovšem devět vteřin po páté brance Sparty koriguje průběžný stav. David Cupák střílí z otočky a trefil se přízemní pokusem o pravou tyč 2:5. Přišla ale ještě jedna branka během 26.minuty utkání. Křivánek si udělal prostor na pravé straně a střelou ke vzdálenější tyči. Kompletuje svůj tak hattrick - 2:6. Následně bylo k vidění i několik žlutých karet. Po domácím Špičkovi ji dostali i hostující Angellot a Jesus. Ve 37.minutě se ještě jednou měnilo skóre. Angellot převzal míč po přihrávce spoluhráče. Chvíli s ním dribloval směrem na pravou strany a nakonec jej poslal do protipohybu brankáře Mykytjuka k levé tyči - 2:7. Tři vteřiny před koncem zápasu se ještě jednou, počtvrté v tomto utkání, trefil Křivánek. Zkusil to ze střední vzdálenosti a míč poměrně překvapivě propadl k pravé tyči. Brankáři ale trochu bránil ve výhledu Angellot - 2:8.

Tomáš Galia (trenér, Helas Brno): „Před utkáním jsme si řekli, že pokud chceme být v utkání se Spartou úspěšní, musíme se vyvarovat naivním taktickým chybám a podat maximálně koncentrovaný výkon. Bohužel přišel pravý opak a defacto bylo po poločase rozhodnuto. Pokud chceme hrát v utkáních z TOP5 důstojnou roli, naše vnitřní motivace a nastavení musí vypadat úplně jinak, než jsme dnes předvedli.”

Beni Simitči (trenér, AC Sparta Praha): „Kluci mi dneska udělali obrovskou radost, pracujeme na tom strašně dlouho a dnes konečně hráli podle mého gusta. Nepustili jsme soupeře k ničemu, nepůjčili jim balón, dávali góly, měli hezké šance v útočné fázi a hráli se strašně velkou jistotou vzadu. Pro mě to byl dneska jeden z nejlepších zápasů.“

Statistika

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152