Samotný zápas 20. kola 1. FUTSAL ligy začali lépe hosté z Mělníka, kteří byli více na míči a aktivnější směrem dopředu. První opravdu velkou příležitost si ale vytvořili hráči Rapidu, když Petr Zajíček po dlouhém nákopu jednoho ze svých spoluhráčů nastřelil tyč hostující branky. Mělník měl více střeleckých pokusů, ale ty spolehlivě kryl brankář Rapidu Tomáš Votava. Velkou šanci k vedení měl Rapid opět v 7. minutě, kdy Tomáš Jelínek předkládal míč Petrovi Výbornému, ale brankář Jan Žežulka skvěle zasáhl a podržel svůj tým.

Rapidu se podařilo dostat do vedení v 11. minutě, kdy rohový kop z voleje trefil Martin Macháček a míč zapadl do branky Olympiku – 1:0. Rapid tato branka povzbudila a za další minutu už to bylo 2:0. Tomáš Jelínek se krásně uvolnil proti svému bývalému spoluhráči Radkovi Hrdému a následně byl zfaulován v brankovišti dalším mělnickým hráčem. K nařízené penaltě se postavil Petr Výborný a s trochou štěstí navýšil vedení Rapidu. Penalta se ovšem pískala zanedlouho i na druhé straně, když byl Radek Hrdý zfaulován Tomášem Votavou. Penaltu proměnil hostující kapitán Dominik Šup a Rapid vedl již pouze o gól. V 16. minutě došlo k nešťastné situaci, která ovlivnila zbytek duelu. Petr Tichý se střetl u postranní čáry s hostujícím brankářem Žežulkou, který hlavou narazil na spodní část ochozů lovosické haly. Bylo z toho krvavé zranění na hlavě, sanitka a odvoz do nemocnice pro brankáře Žežulku a červená karta pro Petra Tichého, který byl ze svého neúmyslného zákroku nešťastný a svému soupeři se na dálku omlouvá a přeje brzké uzdravení.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o šestý akumulovaný faul, zahrával po opětovném spuštění hry Mělník desetimetrový kop, ale Dominika Šupa vychytal Tomáš Votava. Mělník tak měl výhodu přesilovky 4 na 3, kterou dokázal proměnit Dominik Šup 2:2. Obrat prvního poločasu dokonal v 19. minutě minutě Jiří Miker a Mělník tak šel do kabin s poločasovým vedením 3:2.

Druhý poločas začal možná i vinou zranění brankáře Žežulky rozvážněji z obou stran. I přesto se Rapid dočkal srovnání, Václav Koc se ve 25. minutě na pivotu skvěle uvolnil od bránícího hráče a střelou bodlem překonal náhradního brankáře Šandu. Remízový stav ovšem nevydržel ani pět minut, zblokovaný nástřel Radka Hrdého si našel Dominik Šustr a vrátil Mělníku vedení. S postupným časem přibývali šance na obou stranách, ale rozhodující okamžik přišel až v samém závěru utkání, kdy už hrál Rapid ve snaze vyrovnat power-play. Tu dokázal zužitkovat v branku Václav Koc, který se v posledních vteřinách utkání nerozpakoval a dalším parádním bodlem srovnal na konečných 4:4.

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): „I přes mírný tlak soupeře z Mělníka, kdy jsme přežili počáteční nápor, se nám podařilo odskočit o dva góly. To se nám stalo již podruhé v domácím utkání v řadě. Bohužel do konce prvního poločasu jsme o vedení přišli, když soupeř otočil zápas ve svůj prospěch. Myslím si, že vzhledem k velmi náročnému programu v posledním týdnu byla znát na hráčích únava. Mělníku jsme chtěli vrátit nešťastnou porážku. To se nám nepodařilo a byli jsme rádi, že jsme v power-play vybojovali alespoň bod. Nejdůležitější bude, aby Jan Žežulka byl v pořádku, přejeme mu brzké uzdravení.“

Jakub Němec (trenér SK Olympik Mělník): „Chtěli jsme hrát aktivně zezadu, což se nám dařilo. Vytvářeli jsme si spoustu šancí, které se nám v prvních deseti minutách nepodařilo proměnit a odskočit soupeři. Z prvních dvou šancí jsme gól obdrželi a kupodivu nás nakoplo zranění našeho gólmana. Od té doby se nám dařilo šance proměňovat. Ve druhé půli jsme chtěli pokračovat v tom, co jsme hráli v prvním poločase, ale odskočit na větší rozdíl než o jedinou branku se nepodařilo. Opět se potvrdilo, že zápas bude vyrovnaný až do konce, v posledních vteřinách při soupeřově power-play jsme bohužel obdrželi vyrovnávací branku.“

Statistika

Kde se hrálo

Lovosice | Chemik

Více
Adresa U stadionu 1022, 410 02 Lovosice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 700 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch guma
Telefon 416532491