Šestý celek tabulky nekladl hostům příliš velký odpor a již v poločase ztrácel čtyři branky, skóre se nakonec zastavilo na výsledku 7:0! David a Pavel Drozdovi spolu s Maxem se prosadili hned dvakrát, jeden gól vsítil také Jaroslav Kubát, brankář Litviněnko vychytal nulu.

Chrudimští futsalisté vyrazili za tříbodovým ziskem z Podještědí velmi razantně a poprvé se radovali přesně po sto dvaceti vteřinách. Rychlý kontr po chybě domácího týmu si vzala na paškál brazilská dvojice Yuri – Max a druhému jmenovanému stačilo jen doklepnout míč do odkryté liberecké branky – 0:1! Stejný hráč se do sítě brankáře Dlaska trefil ještě o sedm minut později, když opět po narážečce s Yurim uklidil Max míč přesně do dolního rohu liberecké klece, čímž zvýšil na 2:0 pro Chrudim.

Druhý tým tabulky měl i nadále silnou herní převahu, střelecky se mu ale příliš nevedlo. A tak si slovo museli v závěru prvního poločasu vzít bratři Drozdovi. V 18. minutě došlo pro změnu na ryze českou spolupráci, když Slováček křižným pasem našel nohu Davida Drozda, který rozvlnil síť soupeře potřetí. Chvíli před sirénou pro změnu David našel svého bratra Pavla Drozda a ten 27 vteřin před sirénou upravil na poločasových 4:0 pro Chrudim!

Ani po pauze se obraz hry nezměnil, hosté i nadále dominovali a navyšovali své vedení. Po pohledné samostatné akci se podruhé v utkání trefil Pavel Drozd, po pasu od Yuriho se ke dvougólovým střelcům v zápase přiřadil střelou do prázdné branky David Drozd – 6:0! Když už se zdálo, že další branku už Chrudimští nepřidají, v poslední minutě Yuri čtvrtou asistencí v utkání našel na zadní tyči Jaroslava Kubáta, který druhým gólem v chrudimském dresu ve skluzu upravil na konečných 7:0! Brankář Dmitrij Litviněnko si navíc připsal další vychytané čisté konto.

Aleš Benek (trenér FTZS): "Chrudim dnes trestala všechny naše chyby. Od začátku jsme se s Chrudimí snažili držet krok a dostávat je pod tlak, ale jejich taktická vyspělost a kvalita nám dělala velké problémy. Myslím si, že ten výsledek je zasloužený, protože jsme udělali hodně chyb v defenzivní fázi. Nezbývá nic jiného než soupeři pogratulovat k výhře a soustředit se na další zápasy."

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Když vezmu v potaz počet odehraných zápasů tento týden, v Liberci to z naší strany byla excelentní prezentace. Kontrolovali jsme tempo hry, nedali jsme kvalitnímu libereckému mužstvu mnoho příležitostí, naopak jsme předvedli dobré herní varianty v ofenzivní fázi. Všichni mladí hráči, kteří dostali příležitost, odehráli velmi dobrý zápas a dávají mi jistotu, že je mohu v utkání využívat více a více.“

Statistika

Kde se hrálo

Liberec | ZŠ Dobiášova

Více
Adresa Dobiášova 851/5, Liberec 6
Kategorie Kategorie A
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 485130257