Slávistické branky nastřílelo pět různých hráčů, tu vyrovnávací vstřelil osm minut před koncem uzdravený Radim Záruba. V brance dostal příležitost Adam Vondráček, naopak do zápasu nezasáhl Jan Žežulka, který odešel na hostování do konce sezony do Olympiku Mělník.

Stejně jako v závěru zápasu duelu v Ústí měli navrch hráči Rapidu i v úvodu odvety v Edenu. Ve třetí minutě otevřel skóre Tichý, o čtyři minuty později navýšil náskok Zajíček. Slávisté ale skóre otočili ještě v průběhu prvního poločasu, když se prosadili Vaktor, Sita a Jošt. 

Po přestávce se ale znovu ukázalo, že proti poslednímu týmu tabulky mají slávisté problém udržet vedení. Jelínek, který vstřelil dvě slepené branky a hosté znovu vedli, navíc ve 23. minutě se zapsal mezi střelce i Rozboud a bylo to 5:3 pro Rapid. Slávisté sáhli po power-play ještě hluboko v druhém poločase, na tu si ale trenér hostů Martin Dlouhý troufl nasadit vlastní power-play. K vidění byly ještě dvě branky, Ševčík a Záruba srovnali skóre. Protože dalekonosný pokus přes celé hřiště skončil mimo slávistickou branku, skončilo utkání nerozhodně. Rapid poprvé bodoval na palubovce soupeře. 

Zdeněk Sláma (Slavia): „Nechci snižovat výkon Ústí, které hrálo velice dobře a je na nich vidět práce trenéra Martina Dlouhého, ale my jsme to podcenili, nehodnotí se mi to lehce, hrůza. Nehráli jsme tak dobře jako v těch předchozích zápasech, možná se na nás podepsala i únava, bylo toho hodně, jsme rádi, že bude pauza. Na to se ale nechci vymlouvat, hráli jsme špatně, nebylo to dobrý.“

David Jošt (Slavia): „Z naší strany to bylo špatné, kluci z Ústí znovu předvedli bojovný výkon, jsou šikovní a rychlí, ale my jsme nedokázali na jejich hru reagovat. O přestávce jsme si říkali, že už to bude dobré, že jsme to obrátili a šli do vedení, ale pak přišly tři naše chyby a zase jsme prohrávali. Trénujeme pětkrát týdně a to v takových zápasech musí být znát a jsme smutní z toho, že to podruhé tak nebylo a znovu jsme s nimi ztratili body.“

Matěj Čapek (Rapid UL): „Na Slavii jsme jeli s velkým respektem ke kvalitám soupeře. Ale také s cílem Slavii co nejvíce znepříjemnit roli favorita a pokusit se o další překvapivý zisk bodů jako v prvním vzájemném zápase. To se nakonec povedlo a nemusel z toho být jediný bod, ale i za ten jsme vděční. Chtěl bych všem hráčům poděkovat za to, jak zodpovědně k utkání přistoupili a jak pracovali v průběhu celého utkání pro tým. Přál bych si, abychom na tento výkon navázali v Brně, i když bez několika vykartovaných hráčů."

Statistika

Kde se hrálo

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 602325579