Výsledkem 5:0 prodloužili soupeři sérii porážek na dvanáct, sami si naopak upevnili pozici v osmičce pro play-off. Vítězný gól vstřelil už po třinácti vteřinách Kalabis. Hlavní pozornost na sebe ale upoutala nová brankářská akvizice Mělníka. Jan Žežulka se uvedl nejen čistým kontem, ale v závěru i vstřeleným gólem!

„Jsem velmi šťastný, že si dneska všechno sedlo – od úvodu zápasu a po úplný závěr,” pochvaloval si první start v mělnickém týmu devatenáctiletý Jan Žežulka vypůjčený do konce sezony z pražské Slavie.

Mělničtí začali zápas s Démony prakticky stejně, jak končili úterní dohrávku proti Ústí – gólovou radostí. Kalabisovi stačilo na úvodní trefu pouhých třináct vteřin. O necelé dvě minuty později už měli po přímém kopu Moravce k dobru dokonce dva góly. Pro nejlepšího střelce Olympiku to byl dvanáctý zářez v sezoně.

Také v dalším průběhu hrozili více domácí hráči. Neujaly se některé nebezpečné brejky ani dvě dlouhé penalty, proti kterým se z lavičky přiběhl postavit ex-mělnický Mareš. Nečas ani Hrdý si na něj nepřišli.

Žežulka na druhé straně řešil v prvním poločase několik závarů a střel po standardních situacích, v jednom případě jej zastoupila tyčka. Dobře postavenou bránu měl i ve druhém poločase, kdy hosté málem ztrestali jeho slabší rozehrávku. Chvíli nato se ale naopak blýskl, když vychytal téměř tutovou dorážku Rotta.

Mělníku druhý poločas herně už zdaleka tolik nevycházel, útočným výpadům chybělo až na Kalabisovu ránu do břevna kvalitnější finále. Důležitou výhru ale i přes zvýšenou aktivitu hostí celek od soutoku uhájil a v závěrečných sedmdesáti vteřinách do opuštěné hostující branky i podstatně navýšil.

„Trošku se štěstíčkem jsme dobře bránili, nenechali Lípu si udělat soustavný tlak a výborně využívali brejkové situace,” viděl závěr Žežulka, který neomylně skóroval výkopem z ruky. Přispěl tak k tomu, že parta trenéra Němce porazila severočeského soupeře zatím jako jediného v obou vzájemných zápasech.

„Chtěl bych klukům moc poděkovat, že mě v pohodě přijali, po celou dobu pomáhali a podporovali mě. Budu jedině rád, když takhle budeme pokračovat,“ uzavřel Žežulka.

Statistika

Kde se hrálo

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kategorie Kategorie A
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch PVC
Telefon 315622044