Už od první minuty bylo jasné, kdo bude dirigentem hry. Plzeňští na první branku dlouho nečekali. Už ve druhé minutě zahrávali roh, při kterém si domácí nepohlídali nabíhajícího Holého, který střelou z první nedal Křížkovi šanci - 0:1. Přesně o minutu později navýšil na 0:2 střelou z dálky gólman Vahala. Domácím se příliš nedařilo zdržet se na útočné půdě, a když už k tomu došlo, šance brankou neskončila.

Plzeňští přidali třetí branku v 7. minutě. Vnuk vybojoval na půlce balon a přihrál do prázdné branky Kozárovi, který se z těsné blízkosti nemýlil - 0:3. Ač se snažil Křížek v domácí brance jak chtěl, čtvrté brance nezabránil. Interobal byl po všech stránkách aktivnější, agresivnější a zápasu dominoval. Künstner nacentroval míč na Šrajta, který přesnou střelou z voleje nedal domácímu brankáři šanci - 0:4. V 15. minutě měli domácí největší příležitost. Hosté při power play ztratili míč a Dominik Hric se pokoušel o pokus do prázdné branky. Jeho snahu zastavila tyč! Interobal to nezaskočilo, naopak. Vnuk přihrál na střed hřiště Holému, který se střelou z první opět dokázal prosadit - 0:5. Do konce poločasu přidali hosté i šestou branku, kdy po skvěle zahrané standardní situaci zaznamenal branku Zdráhal - 0:6.

Opláchnout se živou vodou, být více agresivní a neinkasovat další branku. Takový byl druhý poločas v podání našeho týmu. Bohužel hosté vlétli do zápasu jako uragán a přidali další branku. Už poněkolikáté našel Vnuk svého spoluhráče Holého, který v zápase přidal už svou třetí branku - 0:7. Benát se pokoušel změnit tempo hry a svými pokusy zkoušel ohrozit Vahalovu branku. Ve 28. minutě po několika rychlých přihrávkách našli Plzeňští ve volném prostoru Vnuka, který nedal nově příchozímu gólmanovy Píchovi šanci - 0:8.

Nutno dodat, že při proměňování šancí měl náš tým i smůlu. Poněkolikáté měli domácí možnost zakončovat do prázdné branky, tentokrát však ani Jasanský úplně sám před brankou nedokázal zakončit a trefil pouze tyč. A tak přišel trest. Další rychlý protiútok dokázali hráči Interobalu zužitkovat. Opět spolupráce Holého a Vnuka přinesla už devátou branku zápasu - 0:9. Domácí se dočkali až ve 33. minutě. Hric před brankou našel Slámu, kterému se podařilo Vahalu překonat - 1:9. Po 31 vteřinách přidali domácí druhou branku, když se prosadil střelou kapitán Pouzar - 2:9.

Plzeňští i za rozhodnutého stavu hráli powerplay, kterou dokázali využít a proměnit v gól. Holý dal v zápase už čtvrtou branku - 2:10. Jakoby toho neměli Plzeňští dost. Rychlými přihrávkami rozebrali obranu Dynama a Šrajt přidal další branku a tím zároveň uzavřel konečné skóre zápasu - 2:11.

David Pícha (hráč Dynama): „Do dnešního zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře, soupeř dominoval a měl hru plně pod kontrolou. Po několika povedených akcích šel soupeř do výrazného vedení. Do druhé půle jsme vstoupili zodpovědněji a podařilo se nám vytvořit i několik šancí, z nichž dvě skončily gólem. Soupeř však opět prokázal skvělou produktivitu a zápas si v klidu pohlídal. Mrzí nás, že jsme nedokázali soupeři více vzdorovat. Musíme se poučit z chyb a jít do dalších utkání s pozitivním přístupem."

Michal Holý (hráč Plzně): „Šli jsme do zápasu s tím, že chceme co nejdříve rozhodnout. Měli jsme v únoru náročný program a ten plán, který jsme si pro zápas v Budějovicích dali, tak se povedl. Dali jsme hned ve 2. minutě první gól, a pak už skóre jen navyšovali. V poločase už to bylo 6:0 pro nás a bylo rozhodnuto. Teď najíždíme skoro všichni na reprezentaci a potom se uvidí, co bude.“

Statistika

Kde se hrálo

Č. Budějovice | Lokomotiva

Více
Adresa Třebízského 1044/1, 37006 České Budějovice
Kategorie Kategorie B
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602689226