Do první půle vstoupili lépe hosté, kteří ze hry měli více a využili tak výhodu absence sparťanských reprezentantů, aktivním tlakem dokázali Spartu napadat a nutili ji dělat chyby. Oba týmy si vytvořily několik šancí, ale ani jedna neskončila v brance, hlavní podíl na tom měli gólmani obou mužstev, do šaten se tedy šlo za stavu 0:0.

V druhé půli však domácí nasadili vyšší tempo a dostali se do dvoubrankového vedení už ve 23. minutě, kde se prvně trefil Maicon a hned po něm Azem Brahimi. Třetí gól Sparty přidal o tři minuty později Jesús Gualda, na to dokázali ve 28. minutě hosté odpovědět gólem Baláže – 3:1. Na 4:1 dal lobem přes brankáře po jeho výběhu Bernardo, na to přišla v téže minutě odpověděl z brejku Novotný. Poslední gól domácích padnul ve 35. minutě, kdy se po dlouhém výhozu Pavla Plecitého prosadil znovu Maicon. Hosté se snažili zápas ještě zvrátit na svou stranu, ale dokázali pouze snížit na konečných 5:3.

Beni Simitči (trenér Sparty): „Každý se šetří a podle toho i dneska vypadal výkon. Speciálně v prvním poločase, kde jsme byli na úrovni druholigového týmu. O poločase v šatně jsem musel trošku zvýšit hlas a pak už se přidalo. Nakonec to byl takový pro nás vítězný výsledek.“

Filip Henzl (Hráč FTZS Liberec): "První poločas byl z obou stran velmi opatrný, nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu a tím soupeře dostat do zápasu. Přišlo mi, že jsme se přizpůsobili hře Sparty, která neměla moc vysoké tempo. Neměli jsme tak dobrý pohyb a soupeře jsme tím pádem nemohli dostat pod větší tlak. Do kabin se šlo i přesto pro nás za příznivého stavu 0:0. Do druhé půle jsme chtěli vkročit aktivněji a strhnout vítězství na naši stranu. Bohužel už je to taková naše ohraná písnička, kdy po našich chybách dostaneme soupeře do vedení. Zápas pak sice dostal nový rozměr, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale vyrovnat se nám už nepodařilo i když jsme ke konci uchýlili k power play, při které jsme si vytvořili dostatek šanci. Výsledek nás mrzí, protože z dnešního zápasu jsme měli vytěžit víc."

Statistika

Kde se hrálo

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch IPSAL
Telefon 266312646