Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, hosté začali s vysokým tlakem na rozehrávku a v 8. minutě to přineslo kýžené ovoce, když Cenek zachytil rozehrávku Angellota a proti Liboru Gerčákovi nezaváhal, vedení na futsalkách Žabinských nevydrželo dlouho, po pěkné individuální akci se prosadila staronová posila Sparty Diego – 1:1. Další gól přidali sparťané v 18. minutě, poté co Diego našel na delší tyči branky hostů Martina Horu. Minutu na to po dlouhé přihrávce na nabíhajícího Svobodu hosté vyrovnali, do šaten se tedy šlo za stavu 2:2.

Ve druhé půli si Sparta vytvořila velké množství šancí, ale úspěšný byl až ve 30. minutě Bernardo, který ji tak vrátil vedení. Posledním střelcem zápasu byl Angellot, který zužitkoval přihrávku od Diega před prázdnou branku – 4:2.

Beni Simitči, trenér Sparty: „Jediná věc, co mě může těšit je, že nikdo nehrál dobře. Celý tým hrál špatně, samozřejmě, vyhráli jsme, to je pozitivum, ale s výkonem nemůžu být spokojený. Byli jsme domluvení jinak, trénovali jsme jinak, ale přijdeme na hřiště a hrajeme takhle. Nedá se nic dělat, máme 7 výher v řadě, výsledkově nemůžeme nic jiného než být spokojení. O poločase jsem klukům řekl, ať tu nervozitu hodí za hlavu. Když bylo nejvíc potřeba, vrátili jsme se do hry a nakonec vyhráli.“

Pavel Svoboda, hráč ŽV Brno: "Ze zápasu odcházíme se vztyčenou hlavou. Plnili jsme taktické prvky, které jsme si před zápasem stanovili. Bohužel z aktivní a fyzicky náročné taktiky pramenily i menší chyby, které Sparta dokázala potrestat. Vyzdvihl bych ofenzivní výkon Angellota, který byl zejména ve druhém poločase takřka nebránitelný."

Statistika

Kde se hrálo

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch IPSAL
Telefon 266312646