Jakým směrem se bude utkání vyvíjet, nastolila už v první minutě hry nejproduktivnější dvojice ligy. Tomáš Vnuk v úniku 2 na 1 přihrál do výhodné pozice Michalu Seidlerovi a ten do poloodkryté branky nezaváhal. Na druhý gól domácích se také nečekalo dlouho. Českou čtyřku vystřídala slovenská, Martin Zdráhal se výborně uvolnil a na zadní tyči našel zakončujícího Gabriela Ricka, který navýšil skóre na 2:0. Osmá minuta utkání znamenala zápis do statistik i pro brankáře Lukáše Němce. Ten v poli hlavou zasáhl proti obrannému nákopu hostů a míč poslal přímo k noze Tomáše Vnuka. Ten se rozhodl, že půjde sám mezi bránící hráče Mělníka a zakončil nechytatelně pod břevno. Povedený úvod korunoval o minutu později opět Tomáš Vnuk, který po spolupráci s Michalem Seidlerem dovezl míč až do prázdné branky. Poslední gól prvního poločasu vstřelil ve 14. minutě Michal Seidler, kterému prozměnu pomohl skórovat Tomáš Vnuk. Po dvaceti minutách vedli domácí tedy 5:0.

Po necelých třech odehraných minutách druhé půle přišel historický okamžik. Martin Zdráhal lahůdkově připravil pozici před prázdnou bránu pro Gabriela Ricka a ten snado vsítil branku. Ta byla speciální tím, že byla pro klub 1000., kterou v nejvyšší soutěži vstřelil. „Očekávám, že se trochu naplní pokladna a přijde nějaké to občerstvení (smích). Uvidíme, Vnouček už mi něco říkal, ale tak rád něčím přispěju,“ řekl k juilejní trefě vysmátý Gabi Rick. Než se stačil tento gól ohlásit, na 7:0 zvýšil Tomáš Vnuk, který završil hattrick. Ve 26. minutě se podařilo Olympiku zkorigovat stav poté, co se prosadil Lukáš Nečas. Dobrou formu následně potvrdil opět Tomáš Vnuk, který dorazil střelu Lukáše Rešetára. Ve druhém utkání v řadě se mu tedy povedlo čtyřikrát skórovat. V závěru utkání zkoušeli domácí již za rozhodnutého stavu power-play. Po ztrátě míče však do prázdné branky zamířil hostující Michal Mikyska a upravil skóre na 8:2. Už se zdálo, že bude tento stav finální, ale 3 vteřiny před koncem Plzni power-play vyšla a do branky dostrkal míč Peter Kozár.

Interobal tak potvrdil roli favorita a získal po výhře 9:2 další 3 body. Pro další pojede už zítra do Brna, kde ho bude čekat nováček soutěže Žabinští Vlci. Utkání začne v 19:00 a živě ho budete moci sledovat na YouTube. Odkaz na přenos najdete během zítřka na klubových sociálních sítích.

Gabriel Rick (hráč Plzně): „Po delší dobře jsme si zápas udělali sami lehčí. V prvních střídáních jsme dali několik gólů, po kterých se nám lépe dýchalo. Pozdější průběh zápasu už jsme měli pod kontrolou a došli si pro tři body.“

Lukáš Nečas (hráč SK Olympik Mělník): „Těžko se mi hledají nějaká slova, protože jsme opět špatně vstoupili do utkání a brzy prohrávali o dvě branky. Se soupeřem jako je Plzeň se zápasy velmi těžce dohánějí a to se i potvrdilo. V poločasové přestávce jsme si řekli s čím půjdeme do druhého poločasu, ve kterém jsme si vytvořili nějaké příležitosti, které jsme ale nevyužili. Domácí si náskok pohlídali a ukázali, proč jsou na prvním místě ligy.“

Statistika

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827