Slávisté se museli obejít bez Záruby, Leovského a Daniela, poprvé do sestavy naskočila nová posila z Rapidu Ústí Dominik Ostrák. Jak sešívaní očekávali, tak jejich úkolem bylo dobývat dobře postavený obranný blok Démonů. Střelecky se jim v prvním poločase nedařilo, několikrát nastřelili brankovou konstrukci, naopak domácí se z první velké šance prosadili, když si slávistická obrana nepohlídala Zapletalovu dorážku po skvělém zákroku Karpiaka – 0:1.

Druhá branka padla bezprostředně po přímém kopu, který rozehrávali slávisté, Fichtnerovi se odkopem podařilo překonat přes celé hřiště Karpiaka – 0:2. Svěřencům trenéra Filingera se podařilo do přestávky snížit, když krásnou křížnou střelou napálil míč pod břevno Sláma – 1:2.
Po změně stran začali slávisté mnohem aktivněji, Sita napálil utaženou ránou tyč, přišla ale Karpiakova chyba v rozehrávce, po které Hrubý zvýšil na 3:1 pro Lípu. Odpověď se dostavila hned po rozehrání - po Sitově nahrávce snížil Jošt na 2:3.

Obrat dokonala slovenská enkláva ve slávistických řadách. Po faulu na Ostráka rozhodčí nařídili penaltu, odpovědnost na sebe vzal Ševčík a nedal Kirovovi přesnou ránou k tyči žádnou šanci – 3:3.

Ve 36. minutě byla k vidění nejhezčí akce zápasu. Ševčík si parádně technicky ála Ricardinho přehodil obránce, našel na zadní tyči Ostráka a jeho ránu si srazil Havrda do vlastní branky – 4:3 pro Slavii!

Futsalové drama ale ještě nebylo u konce, oba týmy byly na pěti faulech a Homola zbytečně po zisku míče přidal neobratným soubojem šestý slávistický přestupek a domácí měli k dispozici svoji silnou zbraň – penaltu z 10m. Tu však Havrdovi chytil ramenem Karpiak! Slovenský gólman v poslední minutě přidal parádní kousek, když vychytal na brankové čáře obrovskou šanci domácích ve chvíli, kdy už mířil Fichtner do zcela odkryté branky. Neskutečný zákrok!

Marek Karpiak: "Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře, prohrávali jsme o dvě branky, po přestávce jsme chtěli soupeře napadat a dát rychle gól. Přišla pak moje špatná nahrávka, po které jsme inkasovali, musím se za to klukům omluvit. Jsem rád, že jsme zabojovali jako tým a urvali vítězství na svoji stranu. Můj zákrok v poslední minutě? Už jsem se tam jenom hodil jako ryba na suchu a trefilo mne to, snad jsem tím svoji chybu odčinil."

Dominik Ostrák: "Vyhráli jsme, máme tři body, ze kterých máme o to větší radost, protože se zápas pro nás nevyvíjel dobře, ale zabojovali jsme a s trochou štěstí to tam padlo. O tom, že Matuš umí takové akce jsem věděl, trénovali jsme si to v Žilině, jemu to šlo trochu lépe. Jsem rád, že jsem byl na zadní tyči a pomohl akci zakončit."

Statistika

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982