Úkol zněl jasně, dovést z Liberce tři body. I bez kapitána Claudia se Teplicím dařilo být od začátku aktivnější. Zásluhou byla vstřelená branka, o kterou se postaral v 8. minutě tvrdou střelou k tyčí Salla. Další minuty patřily skvělým výkonům obou brankářů. Další branka už do konce první půle nepadla. 

Druhý poločas utkání přinesl podobný scénář. Svarogu se podařil jeho úvod, který korunoval gól Gutiho po sehrané akci z rohu. Ke konci utkání se ještě svěřenci trenéra Alonsa mohli o výsledek strachovat, protože domácí snížili na 1:2, ale naštěstí pro hosty to bylo od Liberce vše. 

Ondřej Vlach, asistent trenéra FTZS Liberec: „Zápas se mi těžce hodnotí, protože si myslím, že by mu seděla spíše remíza. Vypracovali jsme si během zápasu pár dobrých šancí, které jsme měli proměnit, ale na druhou stranu soupeř některé své šance taky zahodil. V závěru jsme se chtěli chytit díky powerplay a to se nám podařilo a udělali jsme z utkání ještě drama. Za výkon musíme kluky pochválit, zejména v defenzívě si všichni počínali velmi zodpovědně. V závěru nám chybělo možná trochu štěstí nebo nějaké překvapivé řešení, abychom z utkání získali alespoň bod.“

Jiří Baran, hráč Svarog FC: "Těžký zápas. Domácí kousali, přesně jak jsme si to mysleli, a nedali nám vůbec nic zadarmo. Také velmi dobře bránili a těžko se nám dostávalo do šancí. Nicméně, zvládnuté utkání a teď se už hlavou připravujeme na dvojzápas Slavie a Chrudim, který nám mnohé ukáže."

Statistika

Kde se hrálo

Liberec | ZŠ Dobiášova

Více
Adresa Dobiášova 851/5, Liberec 6
Kategorie Kategorie A
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 485130257