„Dnes jsme převedli velmi špatný výkon. Gratuluji Helasu k naprosto zaslouženému vítězství,“ shrnul druhý domácí a celkově osmý nezdar trenér Olympiku Jakub Němec.

Jeho tým měl po první venkovní výhře v sezoně šanci na dvě vítězná utkání v řadě. Místo toho ale odehrál nejspíš nejhorší domácí partii za poslední rok. Proti Helasu jako by navázal na výkon ze druhého poločasu prvního vzájemného utkání, které se hrálo přesně před měsícem, Brňané tehdy utekli z 1:1 až na 8:2.

„Hostující hráči na nás byli výborně připraveni a podařilo se jim eliminovat naše silné stránky. Vůbec jsme se nedostali k naší nebezpečné hře,“ popisoval Němec páteční zmar svého mužstva.

Brankář Hnízdil, který tentokrát dostal přednost před Šandou, poprvé kapituloval v sedmé minutě a do přestávky ještě třikrát. Hosté se na pohodlný náskok ani příliš nenadřeli.

Dvakrát dotáhli do finále zdánlivě jednoduchou kombinaci, druhý gól přineslo šikovné usměrnění výhozu jejich brankáře, čtvrtý – tři vteřiny před přestávkou – střela přes půl hřiště do opuštěné brány po Hnízdilově nevydařeném výletu.

Změnu zápasového kurzu nepřineslo ani druhé dějství. Čestný úspěch Kalabise po přečíslení dvou na jednoho přišel až po další potrestané hrubce v mělnické rozehrávce. „Obrovskými a zbytečnými chybami jsme Helasu cestu za vítězstvím hodně usnadnili,“ věděl Němec, kterému u týmu tentokrát chyběly i větší emoce a touha po vítězství.

Statistika

Kde se hrálo

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kategorie Kategorie A
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch PVC
Telefon 315622044