Obě mužstva se v první pětiminutovce rozehřívala. Větší akce, která zároveň znamenala branku přišla v 6. minutě. Gerčák skvělým výhozem našel Křivánka, který zachytil jeho nabídku těsně před autovou čarou. Předložil Maiconovi a ten špičkou stihl píchnout míč do branky - 0:1. Dynamo bylo rozhozeno, čehož o dvě minuty později Sparta znovu využila. Konkrétně v 8. minutě, kdy Slavík krásně vybojoval míč, ale snažil se až naivně rozehrát na Slámu. Křivánek jeho snahu zachytil a Hora poté bodlem uklidil za bezmocného Beránka - 0:2.

Slavík se snažil napravit zaváhání v 9. minutě, střelou ale trefil pouze boční síť. Sparta se nenechala rozhodit a zvýšila skóre. V 10. minutě se zdravě zbláznil Gabčo. Jasanský na pravé straně přišel po presinku Gabča o míč. Gabčo se jako tank rozběhl po pravé straně a nezastavil ho ani dobíhající Slavík. Následné sólíčko zakončil střelou na vzdálenější tyč - 0:3. Dynamo tento gól otřepal z až příliš dlouhého transu. Z vytvořené standardní situace těžilo! Pouzar krásným lobem ošálil hostující obránce. Lobem našel Hrice, který předložil osamocenému Jasanskému, který byl nekompromisní - 1:3. O 50 vteřin později však bylo skóre znovu o tři branky. Jak se říká, kdo je na míči, kontroluje hru, má štěstí na každý míč. Šťastným odrazem se po střele Angelota dostal k míči Křivánek, který přesnou a pohotovou střelou zvýšil na 1:4.

Sparta v průběhu prvního poločasu hrála agresivně a připsala si celkem pět akumulovaných faulů. Ten pátý znamenal branku ze standardní situace. Nenápadnou střelou skrz zeď obránců trefil Jasanský zařízení - 2:4. Dynamo nechtělo hrát druhé housle a jejich snaha byla vidět i na předváděné hře. Odměnou jim byla branka v 17. minutě. Sparťané zbytečně ztratili na své polovině, čehož využil Benát, který z pravé strany předložil Hricovi, který se nemýlil - 3:4. Ještě v té samé minutě hosté odskočili znovu na rozdíl dvou branek. Domácí opět doplatili na nezodpovědnost při bránění standardní situací. Angelot nalezl nikým nebráněného Maicona, který přesně umístil míč za Beránka - 3:5.

Do druhého dějství šel náš tým polit živou vodou a s vírou, že dokáže zvrátit nepříznivý stav alespoň v cenný bod. Velmi blízko k tomu měli Radouch, Jasanský a Hric, kteří ale ztroskotali na strážci hostující svatyně Gerčákovi. Sparťané opustili od své hry a bylo otázkou času, kdy přijde snížení. Ve 29. minutě trefil Radouch tyč! Ve 33. minutě Hrbáč bodlem opět prověřil rukavice připraveného Gerčáka. Zde přišel zlom. Po několika neproměněných šancích Sparta opět udeřila. Ve 35. minutě si srazil smolně Hrbáč míč do vlastní branky - 3:6.

Dynamo bylo odměněno ve 35. minutě po pěti akumulovaných faulech pokutovým kopem, nicméně Radouch přestřelil! Sparta od této minuty hrála powerplay s taktikou – když budeme držet míč, neinkasujeme. Zajímavá myšlenka, kterou ale nesdílel Benát. Po zbytečné ztrátě upaloval Jasanský v tandemu s Benátem na Křivánka. Jasanský předal Benátovi, který se nemýlil - 4:6.

Do konce zápasu už ale větší šance nepřišly. Hosté se vrátili k původní hře a Dynamu nic nedovolili. Nutno dodat, že se hrál velice pohledný zápas, který musel potěšit nejedno divácké oko.

Vojtěch Vejvar (trenér PCO Dynamo): „Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně a hrát se Spartou vyrovnané utkání, což se nám zkraje utkání dařilo. Sparta po taktickém TO udeřila. Dostali jsme tři slepené a zbytečné góly, načež se nám podaří snížit na rozdíl jedné branky, ale vzápětí dostaneme další branku po několika odrazech. V kabině jsme si řekli, že máme na to minimálně vyrovnat. Druhý poločas se naše hra výrazně zlepšila. Z vyložených šancí jsme nedokázali skórovat a nechali jsme vyniknout výborně chytajícího Gerčáka. Z tlaku jsme více vydolovat nedokázali, a ještě jsme si dali vlastní gól. Nebudu zastírat, že jsme v poločase chtěli sáhnout na bodík. Zápas musíme hodit za hlavu a připravit se na páteční zápas v Brně proti Helasu."

Beni Simitči (trenér AC Sparta Praha): „Zápas se mi vůbec nelíbil, proto jsem si hned v úvodu musel vzít time-out a upozornit kluky na to, že jsme začali hrát jako soupeř, a to fotbalově, zapomněli jsme na všechno, na čem jsme celý týden pracovali. I přesto, že jsme rychle vedli a měli zápas pod kontrolou jsme jim úplně zbytečně darovali góly. Takové věci se opravdu nesmí opakovat. Vím, že to je pro některé těžké, protože hrajeme prakticky bez obránců, Vokoun i Carlinhos jsou zranění, takže hráči musejí hrát pozice, na které nejsou zvyklí, ale musíme dát týmu vše, co je potřeba. Z toho pohledu nejsem spokojen.“

Statistika

Kde se hrálo

Č. Budějovice | Lokomotiva

Více
Adresa Třebízského 1044/1, 37006 České Budějovice
Kategorie Kategorie B
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602689226