Velmi důležitý zápas jsme bohužel nevládli. Šli jsme do vedení po pěkné střele Dominika Havlína z pravé strany, ale to jsme po několika vteřinách ztratili (pokolikáté už?) a do poločasu jsme inkasovali ještě jednou, když liberecký Pavel Bína vymetl z deseti metrů pravou šibenici. Nevyužili jsme samostatný nájezd a ani přečíslení 2/1, nastřelili jsme tyčku a když k tomu přičteme sebevědomou a kvalitní hru Liberce podpořenou výborným výkonem jeho gólmana, bylo z toho v poločase skóre 1:2. Po změně stran to již bylo z naší strany klasické snažení se o vyrovnání. To se nakonec po výborně zahraném přímém kopu podařilo a gólmana hostů prostřelil Martin Hanuš. Naprosto v zápětí přišel možná klíčový moment zápasu. V rozmezí pouhých pětatřiceti vteřin nejprve postupovala na osamoceného brankáře hostů dvojice našich hráčů (!!!) a poté byl v příležitosti samostatného zakončení znovu náš útočník - obě šance bez využití a tak po minutě a půl udeřil protivník, když rozehrál rohový kop vysoko do pole a z dobrých 13-ti metrů se skvěle trefil Jiří Šísler. V následující pětiminutovce měli hosté více ze hry a svoji snahu korunovali, trochu šťastně, čtvrtou brankou, když se míč razítkující naši tyčku biliárově poodrážel a od nohy našeho obránce skončil v síti. Minutu nato je to již 2:5 když Viktor Žampa proměnil s přehledem pokutový kop. Pět minut před koncem jdeme ještě do power - play, ale brzy inkasujeme do prázdné branky šestý gól. Je hotovo! V závěru byl po druhé ŽK vyloučen Čeněk Cenek a nám se paradoxně podařilo v oslabení (kdy hrál soupeř navíc ještě bez brankáře a špendlil tři naše hráče v pěti) korigovat gólmanem Jardou Pšurným, který se trefil po svém zákroku krásným způsobem přes celé hřiště. Konec. Naše střelecká produktivita je na bodu mrazu a bohužel pouze silou vůle a velkým nasazením mnoho soupeřů v nejvyšší soutěži zdolat nelze. Budeme ale bojovat, na kolenou zdaleka nejsme!

Aleš Benek, trenér FTZS Liberec: "Dnes z nás bylo cítit od prvního střídání, že si jdeme za výhrou. Do utkání jsme měli sice vlažnější vstup a soupeř měl dvě velké šance a dostal se do vedení. Ještě do poločasu jsme však po pěkných akcích skóre otočili a hru jsme kontrolovali. Soupeř hrozil pouze z brejků. Druhou polovinu utkání jsme zvládli velice dobře. Brno jsme nepouštěli do velkých šancí. Celý druhý poločas jsme střídali všech 12 hráčů. Tuto výhru jsme si zasloužili. Celý tým jsem pochválil za přístup a tyto body patřičně oslavíme při zpáteční cestě."

Dominik Havlín, útočník ŽV Brno: "Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a vytvořili si plno šanci, bohužel pro nás, jsme dokázali využít jen jednu. To je to, co nás celou sezónu sráží, strašně moc se na gól nadřeme oproti soupeřům. Všichni se učíme a získáváme každým zápasem zkušenosti. Musíme dat hlavu vzhůru a jedeme dál. Liberci gratuluji k výhře."

Statistika

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152