Utkání začalo aktivně, hned v první minutě se prosadil po nástřelu Azema Brahimiho Martin Hora. Hned v zápětí vyrovnal hostující Moravec – 1:1. Sparta pokračovala v nátlaku a po chybách se ve 4. minutě prosadila hned dvakrát, poprvé po výborném nákopu Libora Gerčáka se proti svému bývalému týmu prosadil Jiří Vokoun a chvíli na to našel skvělou přihrávkou Angellot volného Lukáše Křivánka, který chladnokrevně zakončil – 3:1. Další branku přidal ve 12. minutě Angellot, minutu na to snížil na 4:2 znovu Moravec. Utkání pokračovalo ve svižném tempu, Sparta před koncem poločasu získala pátý a následně šestý akumulovaný faul, který znamenal 10m kop pro hosty, ze kterého Šup snížil na 4:3.

Do druhé půle naskočili lépe hosté, když ve 22. minutě vyrovnal na 4:4 Kalabis. Do vedení se Pražané dostali znovu ve 26. minutě po gólu Bernarda, který mu před bránou připravil Josef Gabčo. Poté přišly dva rychlé góly Angellota a Sparta směřovala za jistým vítězstvím – 7:4. Další branku přidal hrdina utkání Angellot z penalty, kterou hlavní sudí určil za hru rukou v pokutovém území. Utkání svým gólem uzavřel ve 36. minutě Azem Brahimi.

Beni Simitči (trenér Sparty): „Vyhráli jsme čtvrtý zápas v řadě, jsem rád, že se konečně dostáváme do míst, kam patříme. Samozřejmě, náš výkon v prvním poločase nebyl optimální, za to může asi to, že jsme vedli strašně rychle a kluci si mysleli, že nebudou muset tolik bojovat, zároveň s tím nedodrželi některé taktiky. Hráči jsou zvyklí hrát tlak na soupeře, ale 48 hodin zpátky měli dlouhou cestu do Brna a tam těžký zápas, takže určitě nějaká únava patrná byla. O poločase jsem jim promluvil do duše, ať se vrátí k tomu, co jsme si řekli, abychom využili naplno naši sílu, ať nemusíme běhat po celém hřišti a můžeme držet balón a rychle kombinovat. Dostali jsme se do čtyřbrankového vedení a zápas dotáhli do vítězného konce. Teď nás čeká dlouhá pauza, takže tu využijeme pro dostání se do kondice a pak budeme naplno připravení na další část ligy.“

Jakub Němec, trenér Olympiku: „V utkání jsme udělali velké množství chyb, které soupeř gólově potrestal a proto jsme utkání prohráli. Utkání začalo hekticky, inkasovali jsme hned v první minutě, naštěstí se nám hned podařilo vyrovnat. Soupeři jsme umožnili snadno v prvním poločase brankově odskočit, avšak hned na začátku druhého poločasu jsme krásnou akcí srovnali na 4:4. Utkání pak rozhodli 3 inkasované branky během 1 minuty, kdy jsme se naprosto sesypali a udělali neuvěřitelné věci, kterými jsme Spartě góly darovali. Zejména nám dělal velké problémy famózní Angellot, který dal 4 branky a měli jsme s jeho bráněním velké problémy.”

Statistika

Kde se hrálo

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch IPSAL
Telefon 266312646