Po remíze s Interobalem Plzeň se Chrudim vrátila na vítěznou vlnu proti Helasu, do jehož sítě zvládla nastřílet hned osm branek. O šesté čisté konto v sezoně přišla dvě minuty před koncem. Suma sumárum, Chrudim zvítězila 8:1.

Trenér Felipe Conde před zápasem předeslal, že dá již od začátku více prostoru hráčům širšího kádru. A evidentně to byla volba správná. Nově vzniklá čtveřice na soupeře nastoupila a hned při prvním střídání hned dvakrát skórovala. Nejprve totiž Roman Mareš ideálně předložil míč do šance Dominikovi Balogovi, který vstřelil po zemi pod brankářem Mykytjukem svoji druhou ligovou branku v kariéře, v dalších okamžicích se zkušený Mareš převtělil do role střelce sám.

Nejprve z otočky propálil Mykytjuka po zemi, po následné rozehrávce Jaroslava Kubáta hlavou překonal brněnského brankáře podruhé a zvýšil již na 3:0! Po rychlé osmiminutovce se však střelecká potence chrudimských hráčů zastavila, obrana Helasu držela rozjeté domácí na uzdě. Stav 3:0 se osmému týmu tabulky dařilo držet až do 27. minuty, kdy se Chrudimští začali zase pořádně prosazovat.

Po pasu Maxe zvýšil na rozdíl čtyř gólů Martin Doša, následně se Max zapsal do střelecké listiny sám. V závěrečné pětiminutovce, kdy se utkání už spíše dohrávalo, se prosadili postupně Pavel David Drozdovi, definitivní výčet chrudimských branek uzavřel druhou trefou v utkání Max. Gólman Litviněnko odešel ze zápasu s čistým kontem, střídající Daniel Javorski ale nikoliv. Minutu a půl před koncem ho pohlednou patičkou překonal nepokrytý Tomáš Poul, jenž vstřelil čestnou branku Helasu a upravil na konečných 8:1 pro Chrudim!

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Dnes jsem nadšený především z výkonu mladých hráčů. Začali jsme zápas s nimi a Romanem, který dal úvodní čtyřce potřebné zkušenosti. Všichni odvedli skvělou práci a zařídili nám další vítězství. Tito kluci pracují velmi tvrdě a výsledek se dnes jasně ukázal. Hráči, kteří toho odehráli hodně v předchozích zápasech, odpočívali a za to jsem rád. Toto je jeden ze dnů, kdy vše vyjde tak, jak má.“

Zdeněk Špička (hráč Helas Brno):  „Zápas s Chrudimí se mi nehodnotí úplně lehce, protože jsme, jako už poněkolikáté tuto sezonu, nechytli začátek zápasu. Během prvních 5 minut jsme dostali 3 hloupé branky a soupeři se pak hrálo mnohem lépe. Do konce první půlky jsme se relativně zvedli a měli i nějaké náznaky šancí - bohužel bez úspěchu. Druhá půle zápasu nám nevyšla skoro vůbec, Chrudim vstřelila další branky a o osudu utkání a jeho vývoji bylo jasně rozhodnuto.”

Statistika

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004