Ani tentokrát Chrudim utkání v hlavním městě nepodcenila a od úvodní rozehrávky se snažila diktovat nastavené tempo. Úvodní nebezpečné příležitosti norský gólman ve službách Sparty Rakvaag pochytal a dlouho držel chrudimské střelce na uzdě. Konkrétně do sedmé minuty, kdy si centr z pravé strany z nohy Yuriho našel Pavel Drozd a hlavou otevřel střelecký účet zápasu – 0:1.

I nadále směrem dopředu byli aktivnější chrudimští futsalisté, zahrozit mohli například i z nepřímého volného kopu, ale gólmana Rakvaaga tentokrát nepřekonali. Na opačné straně si Rennan připsal důležité zákroky proti střel Gabča a Diega, jeho čisté konto ale nijak výrazně ohroženo nebylo.

Krátce po začátku druhého poločasu Chrudimští odskočili na rozdíl dvou branek. Pavel Drozd předvedl pohlednou individuální akci, kdy sám obral sparťanského hráče o balon a poté svůj postup zakončil přízemní střelou do sparťanské branky – 0:2! Ve zbytku zápasu Chrudimští zodpovědným výkonem hájili vypracované vedení a ani ve sparťanské power-play neinkasovali. Zapsali tak další nulu i tři body a po výhře 2:0 se bodově dotáhli na vedoucí Interobal Plzeň.

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Odehráli jsme dobrý zápas do defenzívy, soupeři jsme nabídli jen několik málo příležitostí. Díky velkému množství zápasů se kumuluje únava, dokázali jsme hrát aktivní obranu a měli spoustu brejků, ale výkon byl slabý. V ofenzívě jsme vyrobili řadu technických chyb a to kazí náš zápas. Celkově hodnocení utkání je pozitivní, byl to dobrý den, vyzkoušeli jsme si nové formace a varianty do útoku a obrany. A díky tomu jsem si jistý, že do play-off půjdeme ve skvělé formě.“

Beni Simitči (trenér AC Sparta Praha): „Dneska nám to nevyšlo. Nevím, prostě to nevypadalo podle mých představ, možná zapůsobilo i to, že se vydali naplno proti Plzni, potom nám odešel Angellot, kterého tahal sval, tak jsme nechtěli nic riskovat. Dnešní prohrou jsme přestali mít jakékoliv sny o třetím místě, a pokud na čtvrtém místě zůstaneme, tak se budeme těšit na pražské derby.“

Statistika

Kde se hrálo

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch IPSAL
Telefon 266312646