Úvod utkání patřil spíše hostům, kteří hráli aktivně. Domácí byli po delší pauze opatrnější. Skóre utkání tak otevřel zaslouženě soupeř. V 7. minutě se prosadil brněnský Tarik Lukšija. Pro domácí byla nejspíš právě inkasovaná branka tím správným impulsem. Vedení Helasu nevydrželo dlouho. Už po minutě srovnal na 1:1 teplický Adriano. Teplice postupně přebíraly otěže zápasu a závěr poločasu o utkání prakticky rozhodl. V 18. minutě si připsal druhou trefu Adriano, který dal domácímu celku vedení. O několik vteřin později započal své řádění střelec Keko, který se stihl do konce poločasu prosadit hned třikrát a zkompletoval si tak hattrick, který Svarogu zařídil pohodlné poločasové vedení 5:1.

Druhá půle již žádné další překvapení nepřinesla. Helasu se sice podařilo snížit ve 25. minutě na 5:2, ale rozjetého střelce Keka to nezastavilo. Zmiňovaný hráč totiž právě ve dvojici s Decem obstaral další dvě branky pro domácí tým. Skóre se zastavilo na číslech 7:2 a hvězdou zápasu se jednoznačně stal pětigólový Keko. 

Tomáš Künzl (asistent Svarog FC): "Bylo vidět, že pauza byla dlouhá. Kluci byli opatrnější. Brno na to více vletělo, vstřelilo první branku. Ke konci první půle jsme ale na soupeře vlétli my a byly k vidění pěkné akce. Pozitivní je počet gólů, ale potřebujeme se ještě rozehrát."

Tomáš Galia (trenér Helas Brno): “Do utkání jsme vstoupili dobře, obranný blok na nerozehrané hráče Teplic platil a předzápasové plány nám vycházely. Bohužel jsme se i ve druhém utkání nevyhnuli krátkému herního výpadku před koncem prvního poločasu, ve kterém jsme obdrželi 4 laciné branky a pomohli tak soupeři získat potřebný klid do druhého dějství. Náš celkový výkon bez dvou inkriminovaných minut nebyl špatný, ale pokud se chceme do budoucna přiblížit ligové špičce, musíme tyto pasáže eliminovat a ze svého výkonu co nejdříve odstranit. Hráči Teplic potvrdili svoji vysokou herní kvalitu, kterou během utkání několikrát ukázali a otevřeli nám tak otázky k zamyšlení, na čem musíme v našem herním projevu zapracovat.”

Statistiky

Kde se hrálo

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dvousložkový polyuretan Lobadur
Telefon 607585282