Tým oslabený o vykartovaného Tomáše Vnuka sice držel balon většinu času na svých sálovkách, branky ovšem nepřicházely. Nakonec díky dobré defenzivní hře odvezli Plzeňští ze severu Čech výhru 2:0.

Úvod zápasu potvrdil veškeré předpoklady. Hráči Plzně se chopili míče a při své herní převaze se snažili vymyslet střelecké příležitosti. Nejvyraznější měl v 5. minutě Tomáš Buchta, jeho zakončení zblízka však skončilo jen na tyči. Skóre se přeci jen hned na začátku zápasu měnilo. Ondřej Vahala podpořil útok přihrávkou do strany na Michala Holého, který se nadvakrát prosadil na začátku 7. minuty. Potvrdil tak svoji střeleckou formu z posledních zápasů a hlavně to, že góly na 1:0 jsou jeho specialitou. Kdo čekal další branky, byl hodně zklamaný. Oba týmy si dokázaly vytvořit jen náznaky šancí, ale žádná výrazná gólová příležitost nepřišla. Do šaten se tedy odešlo za stavu 0:1.

Druhá půle přinesla podobný herní projev, jako ta první. Další šanci změnit skóre měl ve 26. minutě utkání Michal Seidler, ale v dobré příležitosti nastřelil jen břevno. Čas plynul, skóre se neměnilo a domácím nezbylo nic jiného, než se v závěru pokusit srovnat v power-play. K tomu minutu a půl před koncem přidal 5. plzeňský faul Peter Kozár a domácí cítili šanci. Tu mohl utnout Michal Seidler, který při domácí hře bez brankáře šel sám na hráče v brankářském dresu v brance, ale svoji možná příliš ukvapenou střelu z dálky poslal mimo branku. Vítězství pojistil až v čase 39:22 Gabriel Rick, který využil prázdné branky domácích a chyby v rozehrávce a upravil tak na konečných 2:0 pro Plzeň.

Karel Kruliš (trenér FC Démoni Česká Lípa): „Zápas s Plzní jsme zvládli a mohu říct, že jsme opět sahali po bodu, ale v závěru nás jedna jediná chyba, kterou jsme udělali, stála ten kýžený bod. Progres a součinnost týmu je skvělá a my musíme bojovat dál. Tyto výsledky a herní projev bojovnosti nám dávají šanci na zlepšení výsledků.“

Gabriel Rick (hráč Plzně): „Zápas byl pro nás velmi těžký, protože jsme si ho těžkým udělali my sami. Nedali jsme vyložené šance, a tak soupeř odolával celý zápas. Museli jsme tak být pořád na pozoru směrem dozadu. Dnešní zápas má jen dvě pozitiva, že jsme udrželi nulu vzadu a vezeme tři body. Třešnička na dortu budou za tento zápas chlebíčky od pana trenéra za čisté konto, na které se těší celá kabina.“

Statistika

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982