Helas se dostal v tabulce na místa zaručující play off. Démoni se naopak propadli na úplné dno 1.FUTSAL ligy. Brno tedy bylo favoritem utkání, ale hosté se nechtěli s rolí týmu, který by jen přijel a předal body nechtěl smířit. 

Helas vstoupil do zápasu aktivně, ale narážel na zformovanou obranu Démonů. Až do 6.minuty kdy domácí vykombinovali obranu hostů a po posunutí z pravé strany na střed skóroval do prázdné branky Doubravský – 1:0. Následně se střídaly šance na obou stranách. V 10.minutě Svoboda zasekl míč obránci na pravé straně. Následoval pokus z pravé strany z nohy Doubravského, načež David Presl doklepl míč do poloprázdné brány – 2:0. Hosté se ale nevzdávají a za necelou minutu odpovídají. Abrham nahrával z levé strany přes obránce na pravou stranu a Fichtner vyšperkoval celou akci centrem na zadní tyč, kde měl Klimt před sebou prázdnou bránu – 2:1. V 15.minutě bylo srovnáno. Abrhamova nahrávka z levé strany možná trošku překvapivě propadla do pravé poloviny brankoviště a Fichtner srovnal k zadní tyči - 2:2. Do kabin šel nakonec Helas s jednobrankovým vedením v zádech. V 19.minutě při rychlém kontru zpracoval Presl na levé straně pas ze středu a nachystal míč Doubravskému před prázdnou bránu - 3:2.

Do druhého poločasu vstoupil Helas s tím, že chce navýšit své vedení a začal s tím v 25.minutě. Sznapka si na levé straně přehodil míč na pravačku a pálil na zadní tyč, kde Mareš vyrazil střelu jen před Svobodu a ten z bezprostřední blízkosti do prázdné brány nezaváhal - 4:2. O minutu a půl později to bylo pro domácí ještě veselejší. Helasu se povedla kombinace až do kuchyně a po pasu Matysky ze středu na levou stranu narval Vojtěch Cupák míč pod břevno - 5:2. O dvacet vteřin později se opět měnilo skóre. Svoboda si navedl míč na pravou stranu a zakončením ze střední vzdálenosti na vzdálenější tyč prostřelil Mareše - 6:2. Ve 32.minutě Šarközy centroval při autu z pravé strany na vzdálenější tyč, kde čekal nepokrytý Špička před prázdnou bránou - 7:2. Ve 34. minutě viděl nejlepší střelec Démonů Fichtner krátce po sobě dvě žluté karty a nemohlo následovat nic jiného než karta červená. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby se  Kamenský otáčel na levé straně kolem Abrhama, ten jej před hostující lavičkou fauloval. Vzhledem k pěti faulům na obou stranách nemohlo následovat nic jiného než desetimetrový kop. Ten proměnil prudkou střelou k levé tyči Matyska - 8:2. Hosté ještě chtěli zkorigovat výsledek, a proto se vrhli na hru bez brankáře. Odměna pro ně přišla 25 vteřin před koncem. Při pasu z pravé strany na střed vápna byl zcela volný Rott a ten uzavřel střelecký účet zápasu – 8:3. 

David Presl (hráč, Helas Brno): "Zápas jsme začali stejně dobře jako poslední zápas s Libercem.Vedli jsme 2:0 a místo aby jsme zápas kontrolovali jsme zbytečně naši nekoncetrací nechali soupeře vyrovnat.Až na tenhle chvilkový výpadek jsme na hřišti dominovali a zaslouženě vyhráli.Spousta branek padla po krásných akcích a my můžeme teď v pátek s čistou hlavou do Plzně."

Karel Kruliš (trenér, FC Démoni Česká Lípa): "Zápas na Helasu mohl být pro nás tak trochu zázrak a mohli jsme se pokusit urvat nějaké body, ale bohužel koncentrovaný soupeř zasadil vždy správné údery do naší psychiky, která je zralá na mentálního kouče. Proto odjíždíme z moravské metropole s nášupem."

Statistika

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152