Plzeň šla do utkání s jasným cílem. Být co nejaktivnější a napadat rozhrávku Sparty. Díky tomu si domácí od úvodu vytvořili tlak, ze kterého pramenil i první gól Interobalu v 5. minutě. Standardní situaci na vlastní polovině odvrátil Gabriel Rick, načež se míče chopil Tomáš Vnuk, obhodil si posledního obránce Sparty a chladnokrevně na bližší tyč vstřelil vedoucí branku. Touto trefou se dotáhl na 1. místo v tabulce střelců soutěže. Na druhý gól se čekalo jen do 8. minuty. Michal Holý rozehrával na deseti metrech přímý kop, přistrčil přes šířku hřiště Michalu Seidlerovi a ten milimetrově mezi nohama bránících hráčů zvýšil na 2:0. V brance nastoupivší Ondřej Vahala byl téměř bez práce, a tak mohl vypomáhat se zakládáním útoků. Další z nich se domácím povedl na prahu 13. minuty. Tomáš Vnuk po své střele získal na polovině Sparty odražený míč, posunul ho na Gabriela Ricka, a ten tvrdou křižnou ranou vymetl šibenici. Na poločasových 4:0 završil skóre krásným gólem Tomáš Buchta. Tomáš Vnuk si na své polovině posunul míč do lajny a křižným stříleným centrem našel přesně čelo mladého reprezentanta na zadní tyči, který se již nemýlil.

Druhá půle nabídla stejný obraz hry. Plzeň byla herně lepší, z hostů hrozil pouze Kolumbijec Angellot, kterého však výborně bránící domácí do žádné vyložené šance nepustili. Hráči Interobalu zkrátka hráli, co potřebovali. Čas plynul a 6 minut před koncem se Sparta rozhodla přejít do hry bez brankáře. Během ní si Pražené žádnou šanci nevytvořili, ba naopak. Angellot fatálně namazal přímo na nohu Lukáši Rešetárovi a kapitán domácích se přes celé hřiště nemýlil. Tato branka zároveň znamenala 100. ligový gól Plzně v aktuálně probíhajícím ročníku. „Už během zápasu a i hned po něm padaly různé "sumy", co mě to bude stát, ale konečné slovo bude mít dnes náš pokladník Vnouček. Věřím, že na mě bude hodný. Co se týče naší produktivity, myslím si, že můžeme být vcelku spokojeni. Daří se nám střílet dost gólů i proti silným soupeřům jako jsou Teplice, Slavia nebo Sparta. Ovšem důležitá je také defenzivní činnost týmu. Velké zápasy se rozhodují převážně tam a právě v defenzivě máme určité výkyvy. Máme pořád na čem pracovat,“ řekl  k týmové produktivitě a vyúčtování za 100. gól Lukáš Rešetár. Když už to vypadalo, že Ondřej Vahala udrží čisté konto, pokazil mu tento počin Peter Kozár. Kapitán slovenské reprezentace si nešťastně srazil míč do vlastní sítě při bránění rohu.

Hráči Plzně tak při výhře nad Spartou vstřelili všechny góly a zvítězili 5:1. Už zítra je ale čeká další utkání. K devátému únorovému zápasu pojedou svěřenci Marka Kopeckého do Českých Budějovic, kde se s místním Dynamem střetnou od 19:00. Odkaz na živý přenos vám nabídneme během zítřejšího dne na sociálních sítích.

Marek Kopecký: „Jsem spokojen s přístupem k utkání. To, co jsme si před zápasem řekli, tak kluci splnili do puntíku. Ani k tomu nemám víc, co říct, kluci to odehráli tak, jak měli. Zápas rozhodl celý první poločas. Měli jsme velkou intenzitu a dodržovali taktické pokyny ohledně eliminování Angellota a donucení hráčů soupeře k chybám pohybem.“

Lukáš Křivánek (hráč AC Sparta Praha): „Plzeň na nás už od začátku vletěla, my jsme se z toho trochu podělali, ale bohužel proměňovali šance a zaslouženě vyhráli. Za stavu 4:0 jsme to s power-play chtěli nějak zkusit, ale ta nám vůbec nevyšla a bohužel jsme inkasovali, a pak už to jen dohráli.“

Statistika

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827