Vstup do utkání zvládli lépe domácí, kteří si vytvořili několik slibných příležitostí. Jednu z nich proměnil v 5. minutě KAREL VRABEC, jenž využil příhry kapitána Bíny – 1:0

Zápas byl v dobrém tempu a šance si vytvářel i hostující Helas. Za zády Vogta propasíroval míč Špička a v 11. minutě byl stav nerozhodný. Do poločasu se podařilo FTZS odskočit na rozdíl jedné branky. Žoček udržel hráče na svých zádech, posunul míč proti noze VOBOŘILOVI a ten se nemýlil – 2:1

Druhá dvacetiminutovka nabídla opět velké množství šancí na obou stranách. V brance Liberce zářil DOMINIK VOGT, který udržel v druhé půli nulu a byl týmu oporou. Na 3:1 10 minut před koncem zvýšil s chutí hrající KUBA ŽOČEK, který chytrou ranou nedal branaři Helasu šanci.

Závěr utkání byl v režii FTZS. Hráči si zkušeně pohlídali i soupeřovu hru bez branaře a dokráčeli tak k velice cenné výhře nad kvalitním soupeřem.

Výhra týmu významně pomohla k pozici zajišťující PLAY-OFF.

Hodnocení Aleše Beneka (trenér Liberce): „Pro nás je to určitě důležité vítězství, které se nerodilo lehce. V prvním poločase nám dělal soupeř z Brna problémy díky svému dobrému pohybu a převaze v držení míče. Vytvořili si poměrně dost brankových příležitostí, ale nás celý zápas držel Dominik Vogt, který podal skvělý výkon. V druhém poločase jsme naší hru trochu změnili a zvládli jsme ho mnohem lépe a zaslouženě vyhráli.”

Hodnocení Zbyňka Špičky (hráč Helasu Brno): „Do Liberce jsme dnes přijeli s jasným cílem bodovat, pokud možno naplno, což se bohužel nestalo. První poločas z naší strany nebyl špatný, měli jsme více šancí ale chyběla nám efektivita a klid v zakončení. Naopak soupeř byl v první půli velmi produktivní a vstřelil 2 branky po našem nedůrazu. V druhé půli se nám už nedařilo dostávat se do větších šancí, soupeř náskok zvýšil, zkušeně si ho pohlídal a nakonec i zaslouženě vyhrál.”

Statistika

Kde se hrálo

Liberec | ZŠ Dobiášova

Více
Adresa Dobiášova 851/5, Liberec 6
Kategorie Kategorie A
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 485130257