Vstup do utkání vyšel lépe našemu týmu! Z nacvičené standardní situace Hrbáč přiťukl Jakubu Hricovi, který napřáhl a trefil přesně zařízení - 1:0. Důležitá branka pro domácí, která určila tempo zápasu. O minutu později orazítkoval Benát tyč. Domácí byli velice často na míči a také měli velice blízko k navýšení náskoku o dvě branky. Hosty ovšem držel výborně chytající Mareš! Na něm ztroskotali bratři Hricové, Benát a Jasanský.

Domácí aktivně blokovali pokusy hostů. Obzvlášť aktivní byli Havrda se Zapletalem, ale jejich snahy skončili buď na obranných zákrocích, nebo na dobře naladěném Beránkovi. Vcelku se hrál aktivní futsal, který byl okořeněn po pěti faulech na obou stranách. Na konci první poločasu mohli hosté vyrovnat, konkrétně Havrda, který pálil do prázdné branky. Na poslední chvíli jeho pokus vyhlavičkoval z brankové čáry Hric! Poločas ale nakonec zvládl náš tým lépe.

Hosté do druhého poločasu vlétli velice aktivně. Na jejich aktivitě bylo znát, že nechtějí odjet s prázdnou. Ve 22. minutě vypálil Rott tvrdou ránu, kterou si málem srazil do vlastní branky Hrbáč. Beránek měl ale konstrukci postavenou velice šikovně. Do 28. minuty měli hosté optickou převahu, kterou ale nedokázali proměnit v branku. A tak přišel trest. Po sporné situace, ve vápně Dynama přišla nekoncentrace hostů, a do protiútoku vyrazil Sláma s Hricem. Sláma předložil Jakubu Hricovi, který zakončoval do prázdné branky - 2:0.

Utkání bylo plné emocí, trenér hostů neudržel emoce na uzdě a ve 29. minutě byl varován žlutou kartou. Aktivní Jasanský měl v utkání zřejmě špatnou obuv, protože nedokázal proměnit ani jednu ze svých vyložených situací, které za normálních okolností proměňuje s přehledem. Ve 30. minutě zastavila jeho snažení tyč. Další pokus v tváří tvář náhradnímu brankaři Rottovi taky nedokázal trefit zařízení, proto utkání mělo stále silný náboj.

Ocenění žlutou kartou přišlo i na domácí straně, kdy za nesportovní chování uviděl od rozhodčího kartu kapitán Pouzar. Zároveň toto upozornění znamenalo i pokutový kop pro hosty, kterého se ujal Hrubý. Působil sebevědomě a svým zakončením to i potvrdil a snížil na rozdíl jediné branky - 2:1. Dynamo to nepoložilo, naopak přidalo po chybě hostujících při power play třetí branku. Benát zachytil přihrávku hostujících hráčů a vyrazil do tažení vstříc prázdné brance. Jeho pokusu nezabránil ani skluzující Zapletal - 3:1. V téže minutě dokázali hosté znovu snížit. Šťastný gól pro hosty. Rott kuchlem vypálil a tečovaná střela se dokutálela za bezmocného Beránka, který si na střelu sáhl, ale zastavit ji nedokázal - 3:2.

Do konce utkání mohl skóre navýšit Jasanský, který ale neměl střelecký den. Nemusel však věšet hlavu, náš tým udržel těsné vedení a připisuje si důležité tři body, které rozevírají nůžky mezi námi a Českou Lípou.

Karel Sláma (hráč Dynama): „V utkání s Démony se nám potvrdilo, že se bude jednat o vyrovnaný zápas plný soubojů a emocí, jelikož se nacházíme na podobných příčkách v tabulce. Zápas byl náročný a plný šancí. Povedl se nám vstup do zápasu a celý zápas jsme se snažili držet tempo. Jsme rádi, že jsme získali tři body, i když v závěru to byly docela nervy. Nyní se však již musíme soustředit na páteční utkání proti Plzni, které bude velmi těžké."

Karel Kruliš (trenér Démonů): „Zápas v Budějovicích jsme prohráli a tím pádem si myslím, že náš cíl, a to bylo play off, nebude splněn. Můžeme tímto pádem konstatovat, že soutěž dohrajeme v širším složení a samozřejmě se ctí nám vlastní.”

Statistika

Kde se hrálo

Č. Budějovice | Lokomotiva

Více
Adresa Třebízského 1044/1, 37006 České Budějovice
Kategorie Kategorie B
Kapacita 300 sezení / 50 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602689226