Rapid chtěl vstoupit do utkání lépe než v předcházejících zápasech a podruhé v této sezóně se to podařilo, když Petr Výborný otevřel skóre po dobře zahrané standardní situaci a Rapid tak vedl ve 3. minutě 1:0Domácí Mělník však dokázal rychle zareagovat, nejdříve Moravec nastřelil tyčo chvilku později byl úspěšnější Lehner – 1:1. V průběhu prvního poločasu se situace ještě jednou zopakovala, akorát v opačném gardu. Mělník se dostal do vedení zásluhou Šustra ve 14. minutě, ale tentokrát to byl Rapid, který rychle zareagoval vyrovnávací brankou Petra Zajíčka na 2:2Tímto výsledkem skončil také celý první poločas.

Úvod druhého poločasu opět vyšel lépe Rapidu, když ve vyložené pozici nejdříve netrefil míč Petr Zajíček, ale jeho zaváhání napravil Karel Rozboud, který pohotově dopravil míč do branky a poslal Rapid ve 25. minutě do vedení 3:2Ve 27. minutě však bylo opět srovnánoRadek Hrdý využil nedůsledného bránění hráčů Rapidu při kombinaci s pivotem a pěknou střelou srovnal na 3:3Za minutu však bylo ještě hůřMělník dostal možnost zahrávat volný kop z výhodné pozice a Dominik Šup propálil vše, co měl před sebou – 4:3 pro Mělník. Následně mohl ze standardky srovnat i Rapid, ale Jaroslav Zápotocký nastřelil tyč a míč na brankové čáře zkrotil domácí brankář.

Deset minut před koncem utkání měla obě mužstva pět akumulovaných faulů a tak se dal očekávat dramatický závěr zápasu. Hned ve 31. minutě dostal Mělník možnost zahrávat první dlouhou desítku, ale brankář Martin Džudža pokus domácího Moravce zlikvidoval. A tak mohlo udeřit na druhé straně, ale ve slibných příležitostech se neprosadil Macháček ani Rozboudstejně jako v dalších příležitosti domácích MoravecVe 34. minutě navíc Mělník dostal po diskutabilním faulu možnost zahrávat další desítku, míč si postavil domácí kapitán Šup, ale ani ten nevyzrál na brankáře Rapidu a juniorského reprezentanta Martina Džudžu. V emotivním závěru zápasu se Rapid dožadoval při dvou zákrocích domácích šestého akumulovaného faulu, ale rozhodčí situace viděli jinak a tak Rapid žádnou desítku v utkání nezahrával, i když Mělník hrál deset minut druhého poločasu pod hrozbou šestého akumulovaného faulu. Rapid se však dokázal prosadit i jinak než z penalty a to jako již tradičně z power-playVe 39. minutě našel nový kapitán Tomáš Jelínek Petra Výborného a ten se dobře zorientoval před domácím brankářem a srovnal na 4:4.

Když už to vypadalo, že utkání skončí remízou 4:4, stalo se to, co si nikdo z hráčů ani fanoušků Rapidu nepřál. Domácí brankář výhozem 4 sekundy před koncem zápasu našel v brankovišti kapitána Mělníku Dominika Šupa, který využil nedůrazu v brankovišti Rapidu a v poslední vteřině zasáhl míč hlavou a usměrnil do branky a tím rozhodl o výhře Mělníku 5:4.

Jakub Němec (trenér SK Olympik Mělník): „Ústí v posledních zápasech ukázalo, že již nepatří k žádným otloukánkům ligy, ale už do ligy napevno patří. Očekávali jsme vyrovnaný zápas a tak to dnes i bylo. Jsme rádi, že se nám podařilo konečně zvítězit, i když výkon nebyl zdaleka optimální. Na konci utkání jsme byli šťastnějším týmem, když se nám podařilo o výhře rozhodnout snad vteřinu do konce. Takováhle vítězství přinášejí největší emoce a doufám, že nás to opět nakopne do dalších utkání.“

Matěj Čapek (FC Rapid Ústí nad Labem): „V utkání na Mělníku se potvrdil předpoklad, že se bude jednat o vyrovnaný zápas plný osobních soubojů. Konečně se nám podařil vstup do utkání, bohužel ani to k bodovému zisku nevedlo, když jsme obdrželi rozhodující branku vteřinu před koncem zápasu, což je samozřejmě frustrující. Těšíme se na odvetu v Ústí nad Labem, nyní se však již musíme soustředit na páteční utkání proti Slavii."

Statistika

Kde se hrálo

Mělník | SH

Více
Adresa Pod Vrchem 3421, 27601 Mělník
Kategorie Kategorie A
Kapacita 120 sezení, 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch PVC
Telefon 315622044