Vývoj devátého kola 1. FUTSAL ligy mezi druhým a šestým týmem tabulky chrudimské futsalisty v úvodu příliš nepotěšil. I přesto, že si domácí vypracovali v prvních minutách kvalitní brankové příležitosti, ty zůstaly nevyužity a naopak se po ojedinělé akci trestalo na opačné straně. Po rychlé kombinaci a vynikající práci Vobořila dostal možnost na střelu i následnou dorážku Filip Henzl, který v páté minutě poslal Liberec do vedení – 0:1!

Náskok ale hostujícímu týmu vydržel přesně dvaašedesát vteřin. Poté zafungovala prudká přihrávka Felipeho, jenž o nohu bránícího hráče poprvé v utkání překonal Vogta a srovnal stav na 1:1. V jedenácté minutě již Chrudim vedla, když se pěknou patičkou prezentoval Yuri, čímž zaskočil libereckého gólmana a otočil stav ve prospěch domácího týmu – 2:1.

Ještě do přestávky zvládli Chrudimští dvě branky. Rychlý protiútok dva na jednoho po pasu Martina Doši zakončil do prázdné branky Everton, na poločasových 4:1 následně upravil čtyři vteřiny před sirénou po otočce David Drozd. Ani po přestávce se vývoj zápasu nezměnil a Chrudimští šli jednoznačně za ziskem dalších tří bodů do prvoligové tabulky.

Pátý gól v liberecké síti přišel díky pozorné práci brankáře Litviněnka, který po rychlém výhozu nechal jít Yuriho do stoprocentní příležitosti, střelec pátého gólu o dvě minuty později šikovnou kolmicí vybídl k šestému gólu nejlepšího střelce Chrudimi v dosavadní sezoně Davida Drozda – 6:1! Nervy trenéra Condeho následně trochu pocuchala nedůslednost chrudimské defenzívy, která po dorážce Jiřího Šislera podruhé v zápase inkasovala.

Výčet dvougólových střelců na straně Chrudimi se nakonec rozšířil pět minut před koncem o Felipeho, který po další asistenci brankáře Litviněnka zvýšil na 7:2! Definitivní tečku za skóre udělal minutu a půl před koncem Yuri, jehož nenápadná střela znamenala dokonání hattricku a úpravu konečného výsledku na 8:2! Chrudimští si zapsali další tři body a pojistili si tím druhé místo v tabulce 1. FUTSAL ligy.

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Odehráli jsme dobrý zápas, přesto jsme ale udělali několik chyb plynoucích ze ztráty koncentrace. Bylo to ale lepší, než jsem očekával. Postavili jsme se kvalitnímu, dobře organizovanému týmu. Kluci utkání zvládli velmi dobře.“

Aleš Benek (trenér FTZS Liberec): „Soupeři gratuluji k zasloužené výhře. Dnes to byla srážka s vlakem. Po dobře odehraných předešlých zápasech jsme si mysleli, že to tak nějak půjde samo, ale Chrudim nám ukázala v obou poločasech, že právem patří na špičku ligy. Sice jsme se po brejku dostali do vedení, ale Chrudim dnes hrála skvělé. Dělal nám velké problémy jejich pohyb. Špatně jsme dnes zavírali prostory a pozdě jsme nabírali hráče. Čekal jsem, že budou šetřit síly a projeví se i únava z cestování z utkání Ligy mistrů. Ani jedno se však nevyplnilo. Až na pár zaváhání nás do ničeho nepustili. Hráli ve vysokém tempu a pro nás to byla dobrá škola. Utkání si určitě detailně rozebereme a budeme se snažit během reprezentační pauzy dobře a poctivě trénovat, aby jsme do dalších bojů byli lépe připraveni.“

Statistika

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004