Karty byly před utkáním rozdány jasně. Slavia přijela do ústecké haly Sluneta jako megafavorit utkání, který se může v případě výhry dotáhnout na duo Plzeň, Chrudim, tedy na první, respektive druhé místo v tabulce. Rapid naopak chtěl podat zlepšený výkon oproti poslednímu domácímu utkání, k čemuž měl dopomoct i návrat tří důležitých hráčů do sestavy.

Hned úvod utkání ukázal, co na Rapid čeká. Slavia atakovala vysoko rozehrávku Rapidu a to se jí vyplatilo ve třetí minutě. Hostující kapitán Jan Homola vystihl rozehru Rapidu, předložil míč před prázdnou branku a pro nejlepšího střelce Slavie Davida Jošta nebyl problém míč uklidit do branky – 0:1. Slavia pokračovala v jízdě i nadále. V 5. minutě hezky prošel po levé straně slovenský reprezentant Ševčík, předložil před prázdnou branku míč Leovskému a bylo to 2:0 pro Slavii. Když za dalších pár okamžiků prostřelil po rohovém kopu hostující Sita vše, co mu stálo v cestě, bylo to již 3:0 pro Slavii a s Rapidem to nevypadalo vůbec dobře.

Rapid ovšem dokázal na třetí branku sešívaných rychle odpovědět. Odražený nástřel si v předbrankovém prostoru našel kapitán Dominik Ostrák, který nechytatelnou ranou nedal brankářovi Slavie šanci – 1:3. Rapid tato branka povzbudila a za další dvě minuty to bylo již 2:3. Petr Tichý našel šikovně Petra Výborného, který procedil míč za záda mládežnického reprezentačního brankáře Žežulky. Ve 13. minutě však Slavia opět odskočilo o dvě branky. Radim Záruba, jeden z nejlepších českých futsalistů, si vyměnil míč s Joštem a nechytatelnou dělovkou rozvlnil síť Rapidu – 2:4. V 18. minutě se však opět prosadil Petr Výborný, tentokrát po přihrávce Tomáše Jelínka – 3:4. Navíc z následující akce dokázal Rapid vyrovnat! Protiútok zakončil krásným padáčkem Petr Zajíček a svou první brankou v dresu Rapidu srovnal na 4:4. Do poločasové přestávky však šla Slavia jen přece s náskokem – Radim Záruba v posledních vteřinách utekl po pravé straně, na první pokus brankáře Klečku nepřekonal, dorážku z úhlu ovšem neomylně uklidil do branky.

Do druhého poločasu šla tedy hostující Slavia s jednobrankovým vedením a to se jí podařilo v úvodu druhého poločasu ještě rozšířit. Během pěti minut druhého poločasu totiž vstřelila Slavia tři branky a odskočila na stav 8:4 ve svůj prospěch. V tu chvíli se zdálo, že je po zápase a že si Slavia připíše tři body do tabulky. Branku naděje pro Rapid si Slavia vstřelila sama, když si nástřel Martina Macháčka srazil do vlastní branky hostující Ševčík – 5:8.

Ve druhé polovině druhého poločasu už Rapid vsadil vše na hru bez brankáře a na začátku 37. minutě to přineslo ovoce. Tomáš Jelínek zaskakující v power – play na místě brankáře zachytil dlouhý výhoz na Zárubu, našel Zajíčka a ten před prázdnou brankou Petra Tichého, který snížil na 6:8 z pohledu Rapidu. Rapid se hnal za kontaktní brankou a tu se mu podařilo vstřelit minutu před koncem zásluhou Tomáše Jelínka, který se štěstím propálil vše, co mu stálo v cestě – 7:8.

Do konce utkání zbývala minuta a pár vteřin, oba týmy měly pět akumulovaných faulů a další branka visela ve vzduchu a ukázalo se to hned za pár vteřin. Rozhodčí posoudil Macháčkův zákrok jako nedovolený a Slavia dostala možnost zahrát desetimetrový kop za 6. akumulovaný faul. Míč si postavil Radim Záruba, autor hattricku, ale toho fantasticky vychytal Daniel Klečka, který si při zákroku bohužel vážně poranil koleno. Jeho zákrok však udržel Rapid ve hře o bodový zisk i nadále. 20 vteřin před koncem se dostal do souboje hostující Homola s Tomášem Jelínkem a i zde se jednalo dle rozhodčích o 6. akumulovaný faul. Míč si postavil Tomáš Jelínek, prostřelil slovenského reprezentačního brankáře Karpiaka a srovnal na 8:8.

Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem): "Lituji komplikované doby z hlediska dramatičnosti našich střetnutí. Myslím, že by se utkání v Ústí nad Labem divákům určitě líbila. Po nevydařeném začátku zápasu se nám podařilo hru vyrovnat a zdálo se, že bychom se soupeři mohli přiblížit na dosah vyrovnání. To se nám podařilo, ale Slavia se vteřinu před přestávkou vrátila do vedení. Je vidět, že musíme zapracovat na začátcích poločasů, kdy jsme inkasovali šest branek. Jsem rád, že se nám podařil risk v podobě power-play a získali bod do soutěžní tabulky."

Matěj Čapek (FC Rapid Ústí nad Labem): "Máme za sebou další dramatické utkání, tentokrát se šťastnějším koncem než například v Chrudimi. Bodu si velmi vážíme, ať už vzhledem k průběhu zápasu, kdy jsme prohrávali již o 4 branky, tak ke kvalitám soupeře. Utkání nám opět ukázalo, že musíme radikálně zlepšit obrannou hru, na druhou stranu také to, že Rapid má potenciál a nikdy se nevzdává. Získaný bod kazí vážné zranění brankáře Dana Klečky, kterému přeji brzké uzdravení."

Jan Homola (kapitán Slavie): "Věděli jsme, že Ústí hlavně doma hraje divoké zápasy se spoustou branek, chtěli jsme se toho vyvarovat, ale bohužel se to stalo. Měli jsme dost šancí, abychom vstřelili mnohem víc gólů, i tak jsme měli velké vedení, které jsme nedokázali uhájit. Byl to špatný zápas z naší strany. Dostat osm branek, to si jako zkušený tým nemůžeme dovolit."

David Filinger (trenér Slavie): "Vedli jsme tři nula a toto vedení jsme ztratili, pak jsme vedli znovu o čtyři branky a přišli jsme i to. Je to katastrofa, je to ostuda od celého týmu. Soupeře jsme v hlavě podcenili, to se projevilo v obraně, která vyhořela. Dostali jsme osm branek, to je pro mne naprosto nemyslitelné. Zápas si budeme muset detailně rozebrat, ale najdeme tam určitě školácké chyby, které jsou pro mne nepochopitelné."

Statistika

Kde se hrálo

Ústí n/L | Sluneta

Více
Adresa Jateční 1026/18, 400 01 Ústí nad Labem - Klíše
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 200 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 725120120