Střetnutí se od začátku začalo vyvíjet podle předpokladů. Domácí drželi míč a snažili se vytvářet šance. Jako první svou příležitost využil po nástřelu Dušana Künstnera na zadní tyči číhající Martin Zdráhal. Slovenský reprezentant tak gólově oslavil první zápas v plzeňském dresu po návratu. Na druhý gól se čekalo až do 19. minuty. Michal Holý převzal na středu hřiště v běhu míč, předvedl hbitou kličku a milimetrově předložil Janu Havlovi, který zakončil do poloodkryté branky. Půl minuty po brance na 2:0 už to bylo 3:0, když se po rozehrávce rohu Janem Havlem prosadil ranou pod břevno Michal Seidler. Tento stav už se do konce 1. poločasu nezměnil.

Tak jak Plzeň zakončila první poločas, začala ten druhý. Ve 21 minutě se dvakrát v rychlém sledu prosadila. Nejprve Gabriel Rick trefil povedený volej, který brankář dokázal chytit, avšak Martin Zdráhal dorazil míč do sítě. „Byl to můj první zápas pomalu po půl roce, takže jsem se cítil těžce. Jinak to bylo fajn a jsem rád za tři body,“ řekl po zápase spokojený dvougólový střelec. Poté se prosadil Peter Kozár střelou na bližší tyč po přihrávce Gabriela Ricka. Šestý gól Interobalu přidal v polovině 2. poločasu Michal Seidler, který společně s Michalem Holým využili chyby v rozehrávce Dynama. O sedmý gól domácích se po povedené akci zakončené do prázdné brány postaral Gabriel Rick, kterého výborně našel Martin Zdráhal na zadní tyči. V závěru zápasu se hostům podařilo zkorigovat stav, když se prosadil nejproduktivnější hráč Českých Budějovic Petr Benát.

Martin Zdráhal, hráč Plzně: „Dnes to nebyl lehký zápas, protože Budějovice hrály vcelku dobře. Naštěstí jsme se prosadili jako první a na přelomu obou poločasů odskočili za rozdíl čtyř gólů. Poté, když už jsme měli náskok, tak se zápas spíše dohrával, ale v úvodu utkání to bylo těžké.“

Jakub Hric, hráč Dynama PCO: "Gratuluji soupeři k výhře, hráli jsme dnes proti top týmu ligy. Byl to pro nás opravdu těžký zápas. Škoda dvou rychlých gólů na konci první půle a zároveň dvou branek na začátku té druhé. Dlouhodobě nás sráží nedisciplinovanost při standardních situacích. Toto musíme rapidně zlepšit."

Statistika

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827