Po Lize mistrů a nucené přestávce kvůli karanténě se chrudimští futsalisté vrátili na ligové palubovky. V poklidu? Ani náhodou! Proti nováčkovi nejvyšší soutěže a poslednímu týmu 1. FUTSAL ligy zachraňovali body až v samotném závěru. Ještě devadesát vteřin před koncem Chrudim prohrávala, po zběsilém obratu ale slaví vítězství 4:3!

Chrudimští vstupovali do duelu v roli velkého favorita, cílem bylo méně zkušeného nováčka zlomit co nejrychleji. Jenže to se kvůli smůle a značnému množství neproměněných brankových příležitostí vůbec nedařilo. V brance Rapidu se k fantastickému výkonu rozchytal gólman Daniel Klečka, který přiváděl chrudimské futsalisty až k šílenství. Když už ani on nestačil, hned několikrát mu v obou poločasech pomohla branková konstrukce.

Na první branku se v chrudimské sportovní hale čekalo až do poslední minuty prvního poločasu. Felipe rozehrál rohový kop přímo na nohu Evertona, jehož prudká rána už přece jen zapadla k pravé tyči ústecké branky. Kdo by si myslel, že soupeř po inkasované brance psychicky odejde, škaredě se mýlil. Rapid totiž slepenými brankami v rozmezí 24 vteřin skóre otočil ve svůj prospěch. Domácí obrana totiž zapomněla na dva nejlepší střelce Ústí, postupně gólmana Litviněnka prostřelili Petr Jelínek a Petr Výborný, kteří rázem přinesli první obrat ve skóre.

Domácí poznali, že budou muset přidat, na vyrovnání si ale museli sedm minut počkat. Znovu úspěšně provedený rohový kop přinesl kooperaci bratří Drozdových a na jejím konci trefil přesně za gólmana Klečku David Drozd – 2:2! Drama tím ani náhodou nekončilo, pět minut před koncem si totiž při bránění soupeřova hráče smolně vstřelil vlastní gól Felipe a podruhé v zápase tím dostal Rapid do vedení.

Ve zbylé pětiminutovce Chrudimští přistoupili ke hře bez brankáře, která sice nejprve kýžený efekt nepřinesla, v samotném závěru ale hrála pro domácí futsalisty prim. Nejprve na 3:3 vyrovnal ve 39. minutě druhým gólem v zápase Everton, když už se zdálo, že se celky rozejdou smírně, dorazil míč za záda bezmocného Klečky čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou Felipe, který tak rozhodl o výhře Chrudimi v poměru 4:3!

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Pro hráče bylo velmi složité se na zápas vzhledem k okolnostem plně soustředit, dokazuje to počet gólů, které jsme dostali. Někdy je náročné se přesměrovat a plně se soustředit na ligový zápas, což ale není sebemenší omluva. Nechci se ohlížet na soupeře, který odehrál vynikající utkání a k výkonu mu gratuluji. My se musíme výrazně zlepšit.“

Martin Gajdoš (FC Rapid Ústí n. L):  „V Chrudimi jsme podali výkon na hranici našich aktuálních možností a výkon, za který se rozhodně nemusíme stydět. Bohužel to nestačilo ani na bod, od kterého nás dělily čtyři vteřiny. Myslím si, že jsme ukázali sílu Rapidu a že můžeme hrát s kýmkoliv v tabulce vyrovnanou partii. Chtěl bych poděkovat celému týmu za bojovnost a týmový výkon, které jsme dnes předvedli, teď už se musíme soustředit na neděli, kdy budeme chtít páteční výkon zopakovat.“

Statistika

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004