Chrudimští vstoupili do utkání proti Démonům aktivně a na první branku se nemuselo dlouho čekat. Matěj Slováček šikovnou křižnou přihrávkou ve třetí minutě našel pravačku Yuriho, který prudkou ranou pod břevno otevřel skóre pondělní dohrávky. Hosté byli i nadále v poli nebezpečnější a vypracovali si slušné množství brankových příležitostí, v nejdůležitějších momentech ale pálili jen do tyček. Branková konstrukce duněla například po střele Martina Doši či Evertona.

Dobře bránící Démoni drželi naději na dobrý výsledek, o pauze ztráceli na Chrudim jedinou branku. I po přestávce bylo k vidění marné dobývání českolipské klece, kterou zodpovědně bránil gólman Martin Mareš. Ve 25. minutě uklidnil Chrudimské druhou brankou v zápase Yuri, který z voleje po zemi k tyči uklidil rozehrávku z autu a zvýšil na 2:0.

Ale jen na chvíli. Rychlá rozehra ze strany pomohla Démonům ke snížení, hosté si nepohlídali Miroslava Rotta, který šikovnou hlavičkou sedm minut před koncem vrátil Českou Lípu zpět do zápasu. Favorit duelu ale problémy nepřipustil. Definitivní tečku za skóre udělal šťastnou trefou z ostrého úhlu Roman Mareš, který pečetil ve 38. minutě vítězství Chrudimi 3:1!

Generálku na Ligu mistrů Východočeši zvládli a nyní se již mohou plně soustředit na sobotní duel s lucemburským mistrem Differdange 03!

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Z utkání je důležité, že jsme si domů odvezli tři body a vrátili jsme se všichni hráči zdraví. Zvládli jsme si otestovat několik herních variant a dařilo se nám. Nyní se již plně koncentrujeme na Ligu mistrů. Chci pogratulovat České Lípě za to, jak kvalitní zápas odehrála.“

Karel Kruliš (trenér Démoni Česká Lípa): „Do zápasu s Chrudimí jsme šli s tím že nemáme co ztratit a můžeme si dokázat že i s tímto soupeřem se dá hrát ,i když balon byl převážně na sálovkach soupeře ,tak si troufnu říct že my jsme se prezentovali skvělou obranou a výkon golmana Mareše stál taky za to.I když se zdálo že se pokusíme o překvapení a půjdeme do power play za stavu 1-2 tak jsme dostali smolný třetí gól a už jsme nezvládly uhrát senzační výsledek a zkusit vyrovnat na 2-2.Své borce musím pochválit za skvělý týmový výkon a Chrudimi pogratulovat k vítězství a popřát ji mnoho štěstí do sobotního zapasu v Lize Mistrů.“

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982