K výhře přispěl svými zákroky také brankář Marek Karpiak, škoda, že se mu nepodařilo udržet v závěru čisté konto. Hned tři asistence si připsal kapitán Jan Homola. Červenobílé může jenom trochu zamrzet pokles koncentrace v závěrečné minutě, kdy soupeři povolili dvakrát snížit.

Slavia vstoupila do utkání tím nejlepším způsobem - kapitán Jan Homola v pádu zakončoval po Zárubově nástřelu, trefil tyč. Dorážku však poslal do sitě Jošt. Pak musel několikrát zasahovat Marek Karpiak, zejména při šanci Angellota svůj tým podržel. Slávisté měli největší příležitost přidat druhý gól, když se před Gerčáka dostal Radim Záruba, který ale nedokázal nejnovější posilu Sparty překonat. Stejně se vedlo také Davidu Joštovi, který také zakončoval hodně blízko před brankou.

Slávisté v úvodu druhého poločasu svoje vedení navýšili - Zárubův přímý kop vyrazil Gerčák k Homolovi, jeho dorážka ještě v síti neskončila, ale ta Joštova už ano!

Sparta začala hrát power-play už více než deset minut před koncem zápasu, Křivánek nastřelil břevno a Hora dvakrát minul branku z dobré pozice, ale skóre se znovu měnilo po protiútoku Slavie - míč do sítě propasoval ve výborně formě hrající Zdeněk Sláma.

Hattrick v závěru uzavřel David Jošt, který byl znovu na správném místě, aby zakončil signál po Vaktorově rohovém kopu a Homolově nahrávce! 

Hosty může trochu zamrzet poslední půlminuta, kdy se dvakrát prosadil Lukáš Křivánek a zkorigoval skóre.

Slavia vyhrála naprosto zaslouženě, svého soupeře předčila bojovností, týmovosti a nasazením! V lize zatím v pěti zápasech neztratila ani bod. Tuto bilanci se pokusí příští týden uchovat také v Plzni a doma v Edenu při dalším derby.

David Filinger (trenér Slavia): „Šli jsme do zápasu s tím, že nechceme prohrát a vyhráli jsme ho, takže jsem spokojený, samozřejmě až na poslední minutu, kdy jsme dvakrát inkasovali. To si ještě vyříkáme. Bylo to jiné než zápas s Helasem, Sparta chtěla víc hrát dopředu, bylo to vyrovnané, ale my jsme proměňovali šance. Celému týmu mohu jenom pogratulovat, plnil to, co jsme si před zápasem řekli, odmakali jsme to a odjezdili.“

David Jošt (autor hattricku): „Moc mi to tam nepadalo a kluci se mi smáli, byl jsem takový hromosvod jejich vtípků, takže jsem rád, že to přišlo v derby, budu mít chvíli klid. Nemyslím si, že mám nějaký speciální střelecký um, prostě se to ke mně odráželo. Můj hattrick byla práce celého týmu, já jsem byl jenom na konci akcí, svoje zásluhy nechci zveličovat, byl to týmový úspěch.“

Libor Gerčák (Sparta):"Šel jsem do zápasu po čtrnácti měsících, budu potřebovat se do toho dostat. Defenzíva nám moc nešla, první dva góly byly po dorážkách, kdy jsem míč vyrazil a pak to šlo ještě do mě a stejně přišla další střela. Měli jsme šance, snad se kluci rozstřílí. Slavia v závěru polevila, asi by to odehrála jinak, kdyby neměla tak velký náskok."

Beni Simitči (trenér Sparty): „Za stavu 1:0 nebo 2:0 rozhodla naše smůla v zakončení, bohužel se hraje na góly, bez těch se vyhrát nedá. Na hráčích bylo trochu vidět, že jsou nervózní, možná kvůli tomu neměli přesnější mušku. Nemám jim co vyčítat, v šesti lidech zvládli odehrát 40 minut, proti rozehranému soupeři. Samozřejmě, budeme pracovat na našich chybách, které tuhle prohru zapříčinily. Slavie byla lepší, byli produktivnější, samozřejmě jsem jim všem pogratuloval. Myslím si, že určitě máme co odčinit příští pátek v odvetě u nich. V pondělí hrajeme s Českými Budějovicemi, navíc budeme trénovat, takže ono se to srovná. Nemám strach, že bychom propadli nebo nezvládli příští zápasy.“

Statistiky

Kde se hrálo

Praha | UNYP

Více
Adresa Podvinný mlýn 2131/11, 190 00 Praha 9-Libeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1100 sezení / 250 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch IPSAL
Telefon 266312646