Chrudimští před televizními kamerami na svého rivala z Prahy pořádně nastoupili a v první polovině úvodního poločasu byli jednoznačně lepší. A s tlakem logicky přicházely i šance. První příležitost sice měla Sparta v podobě teče Jiřího Vokouna, vzápětí se ale nestíhal ohánět Ondřej Vahala. Problémy mu dělali především Pavel a David Drozdovi, kteří na něj vyslali hned několik střeleckých pokusů. Druhý jmenovaný navíc v deváté minutě utkání nastřelil břevno.

Zazlobili ale také sparťané, jmenovitě posila William, který svoji levačkou také orazítkoval horní tyč chrudimské branky. V závěru poločasu se hrál svižný futsal nahoru dolů, fanoušci v chrudimské sportovní hale ani u televizních obrazovek se ale úvodní branky nedočkali. Podobný průběh byl k vidění i po přestávce a čekalo se, co s duelem udělám první gól.

Jako první se nakonec prosadili Chrudimští. Tomáš Koudelka rozehrál rohový kop přesně na nohu Davida Drozda, který po zemi propálil Vahalu a zařídil chrudimské vedení. Bláznivý závěr zápasu však vše ještě překopal. Po přesné střele Antonína Hrdiny na vzdálenější tyč sice podruhé využil Koudelkovy pobídky David Drozd a poslal ve 37. minutě domácí celek znovu do vedení, ani to ale na tři body nestačilo.

Následnou power-play Sparty využil Tušar přesným nástřelem na zadní tyč, kde do prázdné branky vyrovnával Azem Brahimi! Závěrečná rána Felipeho po standardní situaci skončila mimo, a tak se Chrudim se Spartou při prvním vzájemném měření sil letošní sezony rozešla nerozhodně 2:2. Oba celky si tak do tabulky 1. FUTSAL LIGY zapsaly po bodu.

Felipe Conde (trenér FK Chrudim): „Oba týmy odehrály dobrý zápas, my jsme však předvedli spoustu chyb jako první ligové kolo. Ve druhé půli jsme sledovali kvalitní futsal, který musel fanoušky bavit. V útoku jsme se posunuli dopředu a vytvořili si dostatek šancí, problémem je však obrana, protože tam jsme stále daleko od našeho ideálu. Speciálně musíme zapracovat na koncentraci.“

Beni Simitči (trenér Sparty): „Na to, že se jednalo o druhý ligový zápas, tak se jasně ukázalo že se opravdu hrálo derby. Já jsem spokojený s tím, že hned ve druhém kole měli kluci možnost zahrát si těžký zápas. Když přemýšlím, že Vokoun šel na zápas bez tréninku, tak musím být spokojený s jeho výkonem. Podobné to bylo i s Williamem, který si při rozcvičce poranil tříslo, ale nechtěl nás v tom nechat, takže to překonal a hrál. Kluky musím opravdu ze srdce pochválit a pogratulovat jim za předvedený výkon, protože dlouho nebylo ve Spartě vidět, že by si každý lehnul a blokoval střely. Myslím si, že dnes mohli diváci vidět trošku jinou ozdobu ve hře Sparty, kde dominovala týmová hra, obětavost a vzájemná spolupráce. Sice nemáme papírově tak kvalitní kádr jako loni, ale to všechno jsme schopni vykompenzovat týmovostí.“

__________________
Statistiky

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004