Už po půl minutě hry měl velkou šanci otevřít skóre Michal Seidler. Jenže jeho projektil těsně minul horní roh branky. Co se nepovedlo jednomu Michalovi, povedlo se na začátku 3. minuty druhému. Tomáš Vnuk povedeným lobem našel za obranou Michala Holého, ten si míč stáhnul ze vzduchu a přízemní střelou poslal domácí do vedení 1:0. Jenže to bylo na dlouhou dobu vše. Následné příležitosti domácích končili na hostujícím brankáři. V plzeňském brankovišti zase kraloval Lukáš Němec, který zabránil všem českolipským pokusům a náznakům. Až v 17. minutě přišla chvíle dalšího z Michalů. Démoni pošesté faulovali a důvěru na dlouhou penaltu dostal Michal Štrajt, který v této ligové sezoně zatím neodehrál ani minutu. Ze svého prvního doteku s míčem však povedenou střelou k tyči rozvlnil síť a uklidnil svůj tým. „Už při pátém faulu jsme na lavičce s Holdou a s Jumbem mluvili, že mi věří a abych šel kopat, kdyby to přišlo. V tu chvíli jsem se šel do rohu rozcvičovat a ta desítka opravu přišla. Moc děkuju klukům, že mi věřili, protože už dlouho jsem nechtěl tolik dát gól z desítky jako dneska,“ řekl spokojený střelec branky na 2:0. „Měl jsem dvě varianty, jak zakončím. Jedna byla pokud gólman zůstane v brance a druhá když půjde ven. Viděl jsem periferně, že míří z branky, takže jsem nakonec zvolil tu správnou,“ dodal Michal Štrajt ke svému zakončení. Tento gól jakoby započal střelecké hody. Už za minutu a půl se radoval Tomáš Vnuk, když tvrdou střelou rozvlnil síť po milimetrovém pasu Michala Holého. Za další minutu Peter Kozár vybojoval na středu hřiště míč, posunul ho Michalu Seidlerovi, a ten efektní patičkou zasunul míč do sítě a bylo to 4:0. Tento stav svítil na tabuli po 1. poločase.

Z konce první půle rozjetý Interobal nepolevil ve skórování ani ve té druhé. Už po minutě hry napnul síť střelou z dálky Gabriel Rick po přihrávce Dušana Künstnera. „Chtěl jsem původně nastřelovat balón na zadní tyč na Koziho (Peter Kozár), ale díky bohu to padlo rovnou do branky,“ popsal svůj premiérový ligový gól v dresu Plzně Gabriel Rick. Šestou branku přidal po pohledné akci Dušan Künstner, kterému předchozí gól oplatil asistencí Gabriel Rick. Sedmý gól utkání padl při dobrém napadání Tomáše Vnuka, který svým pohybem vystihl rozehrávku hostů a ztečoval balón přímo do branky. V téže minutě vstřelil závěrečný gól utkání Peter Kozár, kterému před prázdnou branku připravil třešničku na dortu Gabriel Rick. Hráči Interobalu tak i ve druhém domácím utkání s přehledem vyhráli a vzadu opět udrželi čisté konto. „Jsme rádi za to, že dobře bráníme a navíc si vytváříme plno šancí. Dneska jsme je i proměňovali a doufám, že to takhle půjde dál,“ uzavřel hodnocení utkání tříbodový Gabriel Rick.

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Dušan Künstner: Ze začátku to bylo takové nervózní. Gólman Lípy svůj tým několikrát podržel. Určitě jsme měli během prvního poločasu dát více branek. Kdybychom dávali šance, tak mohlo být po zápase asi dříve. Naštěstí nám to tam napadalo na konci poločasu a druhý už jsme dohráli bez větších problémů.

Karel Kruliš (trenér České Lípy): Zápas v Plzni měl pro nás dvě roviny. V momentě, kdy držíme stav 1:0 zhruba do 17. minuty prvního poločasu a z mého pohledu hrajeme skvěle, nás zlomí proměněný 10m kop a za 3 minuty rázem prohráváme o čtyři branky. Tak to s vámi zatočí. Ve druhém dějství dostaneme stejný příděl branek a je stav jaký je. I přesto za určitou pasáž zápasu musím kluky pochválit za dobře odvedenou práci. Musíme se ponaučit z chyb, jelikož Plzeň má výborně poskládané mužstvo, které umí potrestat každou chybičku.

______________
Statistiky

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827