Slavia se od úvodu utkání snažila aktivně tlačit dopředu. Byla dominantní na míči, avšak narážela na dobře postavenou obranu Olympiku. Byli to právě hosté, kteří se dostali do vedení. Ve druhé minutě se za obranu Slavie dostal Dominik Šup a přesnou střelou podél brankáře Karpiaka zajistil hostům náskok. Jednalo se o první návštěvu hostí na polovinu domácích v utkání.

Sešívaní dokázali rychle srovnat. Brychta vylepšil pozici pro kapitána Jana Homolu, který se ve vyložené pozici nemýlil a překonal ležícího Šandu – 1:1.

Utkání se i nadále odehrávalo v podobném duchu. Slavia držela míč, její hra ale působila staticky a bez nápadu. Navíc s velmi laxním přístupem k plnění defenzivních povinností. Hosté byli nadále nebezpeční, dokázali toho využívat a z rychlých kontrů hrozit. Pokus Kalabise vyrazil perfektním zákrokem Karpiak. Pražané zase útočili do zkonsolidované obrany, ale v desáté minutě se dostali do vedení. Brychta znovu v roli nahravače vyzval k zakončení Radima Zárubu, který tvrdou střelou napálil míč k tyči – 2:1.

O dvě minuty později vedla červenobílá družina již o dvě branky. Jan Křemen posunul míč na Zárubu, který svou druhou brankou poslal domácí celek do dvoubrankového náskoku, o který však slávisté brzy přišli. Po faulu Karpiaka se z krátké penalty prosadil kapitán Olympiku Josef Gabčo – 3:2.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Slavia, která s postupem času začala hostující celek přehrávat. V šestadvacáté minutě se po krásné akci prosadil opět Záruba, který využil fatální chyby Gabča, což byl zlomový okamžik utkání. Navíc hostím evidentně začaly docházet síly a kondiční rozdíl mezi týmy se v závěru utkání výrazně projevil. V krátkém časovém sledu se do střelecké listiny zapsal dvakrát Jošt a dvakrát Daniel.

Červenobílý celek byl na koni, ze kterého ho mohl trochu sesadit Šup, ale jeho šanci dokázal včasným výběhem zneutralizovat Karpiak. Další branky naopak přidala Slavia.

Na palubovku se dostali také mladíci Slavie Plíšek a Filip Hruška. Mladé pušky v sestavě Slavie se zasloužily o devátou branku. Plíšek vybojoval balon a předložil ho Hruškovi, který se nemýlil a zvýšil sešívané vedení.

Poslední slovo měli hosté, konkrétně Jan Kalabis, který využil šestého sešívaného faulu a z desetimetrového kopu prostřelil Karpiaka v brance Slavie – 9:3.

Komentáře po utkání:

Jan Homola (kapitán Slavie):
"Začátek byl trochu ošemetný, trochu se na nás projevil začátek soutěže, některé herní situace nemáme ještě zažité. Po přestávce nám tam začaly padat branky, ale stále tam byly situace, které by se nám neměly stávat. Také bychom si měli vyvarovat tak velkého množství faulů. Na pěti faulech se pak nedá už důrazně napadat a sráží to celý výkon týmu."

Jakub Němec (trenér Olympiku): "Do stavu 2:3 byl zápas naprosto vyrovnaný. Hráli jsme ze zajištěný obrany na rychlé brejky, což se nám dařilo a vytvořili jsme si spoustu gólovek. Ve druhém poločase jsme dostali branku na 2:4, která nás naprosto položila. Začali jsme dělat zbytečné chyby a v útoku jsme si moc šancí už nevytvořili. Myslím si, že konečný stav úplně neodpovídá tomu, jaký výkon jsme předvedli, ale výhra Slavie je zasloužená."

___________
Statistiky

Kde se hrálo

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 602325579