Do utkání vedl Rapid s kapitánskou páskou Dominik Ostrák, nejzvučnější posila Rapidu v této sezóně. A byl to právě on, který mohl hned v první minutě otevřít skóre utkání, zakončení povedeného průniku skončilo vedle branky.

Následně převzala dle očekávání iniciativu favorizovaná Sparta, která se dostala do vedení v 5. minutě zásluhou Jiřího Vokouna, který na tuto branku navázal druhou brankou v 7. minutě, při chybně odbráněné hře bez brankáře hostující Sparty. Do konce prvního dějství se dokázala v dresu Sparty prosadit kolumbijská hvězda Angellot a také Benjamin Tušar. I Rapid si vytvořil v prvním dějství několik zajímavých příležitostí, ty největší z nich nevyužili Václav Koc ani Dominik Ostrák a tak se šlo do kabin za stavu 0:4.

Úvod druhého poločasu vyšel lépe Spartě, která dokázala ve 22. minutě zužitkovat roh v pátou branku v síti Rapidu. Za další minutu to ovšem bylo znovu o čtyři branky. Petr Výborný našel na zadní tyči Martina Macháčka, který překonal reprezentačního brankáře Vahalu a vstřelil historicky první branku Rapidu v nejvyšší soutěži1:5.

Hráče Rapidu vstřelená branka nakopla, přidali na agresivitě a téměř z toho byla další branka v podání Petra Tichého, ale brankář Vahala podržel Spartu, stejně to dopadlo o pár chvil později v souboji s Martinem Macháčkem. Ve 29. minutě nezasáhl ideálně přihrávku Dominika Ostráka Matěj Čapek a tak sparťané dokázali zabránit na brankové čáře druhé brance Rapidu. I Sparta byla stále nebezpečná, ale její pokusy končily mimo branku a nebo v rukách dobře chytajícího brankáře Tomáše Votavy.

Sparta se však šesté branky jen přeci dočkala, když se s trochou štěstí dokázala prosadit po standardní situaci ve 32. minutě. Do konce utkání už žádná branka nepadla a tak Rapid v prvoligové premiéře podle Spartě 1:6. I přes porážku se dá zápas označit za důstojnou premiéru i díky dobré divácké návštěvě a atmosféře.

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): „Premiérový zápas proti zvučnému jménu rozhodl první poločas, kdy o své produktivitě z mnoha šancí proměnila Sparta čtyři. Ve druhé půli jsme se soustředili na obranu a chtěli jsme se prosadit střelecky, což se podařilo. Máme hodně na čem pracovat, soupeři gratuluji k výhře.“

Beni Simitči (trenér AC Sparta Praha): „Na úvod musím poděkovat domácím, kteří se o nás neskutečně postarali ať už to bylo při rozcvičce nebo u přichystání šatny, něco takového jsem v české lize ještě nezažil, takže jim ještě jednou za celý tým děkuji. Je veliká škoda, že byla koronavirová opatření, protože bez nich by byla Sluneta definitivně vyprodaná. Náš výkon nechci úplně hodnotit, je to první kolo, nicméně se potvrdilo že přáteláky a ligové zápasy jsou úplně někde jinde. Jsem na kluky hrdý, protože takticky odpracovali vše do puntíku, velmi mě těší česká čtyřka která si výborně sedla. Zahraniční čtyřka se ještě trochu hledá, ale i přesto si vytvořili spoustu šancí. Každopádně tohle utkání už musíme hodit za hlavu, protože nás v sobotu čeká velmi těžký zápas.“

Matěj Čapek (hráč FC Rapid Ústí nad Labem): "Zápas se Spartou byl pro nás velkou školou a ukázal nám, že musíme v rámci tréninkového procesu, který měl v přípravě, vinou různých okolností, k ideálu velmi daleko, poctivě pracovat na našich nedostatcích. Věřím, že zápasy jako tento, nám pomohou v naší cestě a k záchraně v soutěži. Poděkování si zaslouží naši fanoušci, kteří i přes bezpečnostní opatření a omezení ukázali, že po futsalu v Ústí nad Labem je hlad."

______________
Statistiky

Kde se hrálo

Ústí n/L | Sluneta

Více
Adresa Jateční 1026/18, 400 01 Ústí nad Labem - Klíše
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 200 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 725120120