Plzeňští futsalisté vstoupili do utkání skvěle. Hned v první minutě si vypracovali čtyři gólové šance, ovšem ani po jedné se skóre neměnilo. Tato chvíle nastala až v čase 3:00, kdy se trefil přesně k tyči Michal Holý, když střelci prvního ligového gólu Plzně nabil Tomáš Vnuk. „Důležitý byl hodně, určitě nás uklidnil. My už jsme do toho gólu, měli dvě tutovky. Já z metru přestřelil pravačkou prázdnou branku a další šance jsme nedali. Ten gól visel ve vzduchu. Prodloužili jsme si trochu první střídání, protože jsem věřil, že ten rychlý gól dáme. Vnouček mi to ideálně připravil a já jen zamířil na zadní tyč,“ řekl k trefě český reprezentant. Po první vstřelené brance se obraz hry příliš nezměnil. Domáci drželi míč a snažili se vytvářet šance. Ty ovšem často končily u brankáře Liberce nebo na konstrukci branky. Uklidňující druhou trefu přidal v 16. minutě Michal Seidler, který v předbrankovém prostoru tečoval přízemní střelu Michala Holého. Tento stav se do konce prvního poločasu nezměnil a domácí šli do kabin s dvougólovým náskokem.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, jako se odehrál ten první. Z řady příležitostí skóroval až ve 26. minutě Tomáš Buchta poté, co mu pozici na ose hřiště připravil hlavou Michal Seidler. Na další branku se čekalo jen několik vteřin. Tomáš Vnuk dostal balón k lajně, kde si počkal na náběh Michala Seidlera na zadní tyč a krásným lobem ho vybídl k voleji, který „Jumbo“ nekompromisně poslal do sítě. V zápětí mohla během chvíle padnout třetí branka, jenže tomu zabránilo břevno liberecké branky. Poslední branka utkání padla ve 34. minutě, když se po přihrávce Michala Seidlera podruhé v utkání trefil čerstvý reprezentant Tomáš Buchta. 36. minuta utkání přinesla nevšední moment. Po 6. faulu Liberce kopal Michal Seidler dlouhou penaltu, kterou však brankář Liberce chytil. Po skrumáži se k odraženému míči dostal Jan Havel a svou ránu poslal o břevno do tyče a zpět do hry. Rozhodčí přesto ukázal na půlku hřiště a odpískal Plzni vstřelený gól. Na to se hráči a lavička Liberce na rozhodčího sesypali a až duchapřítomný Jan Havel prokázal fair-play a sám rozhodčímu řekl, že se o branku nejednalo. Následně Liberec opět fauloval, ale ani Michal Holý z dlouhé penalty neuspěl, jelikož jeho střela skončila jen na tyči. V čase 37:38 nastala chvíle, na kterou čekal a těšil se celý český futsal. Po téměř desíti měsících vyběhl na palubovku Lukáš Rešetár! „Bylo to hrozně příjemný. S trenérem jsme byli domluveni, že když to bude rozhodnuté, tak na konci zápasu naskočím. Jsem za to hrozně rád, protože těch necelých deset měsíců bylo hodně náročných, hlavně psychicky. Hrozně jsem se na to těšil a jsem rád, že už je to tady. Doufám, že ty minuty budou přibývat a zraví držet!“ řekl nadšeně po utkání kapitán Interobalu. A návrat to mohl být velkolepý, jelikož se o chvíli později dostal do velké příležitosti, kterou nakonec zlikvidoval hostující brankář. Víc už utkání nenabídlo a Plzeň tak do ligy vstoupila úspěšně s čistým kontem Lukáše Němce a vítězstvím 5:0.

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Tomáš Buchta: "Byl to první zápas v sezóně, bylo důležité aby jsme vstoupili do sezony výhrou. Jsem rád, že jsme to zvládli. Liberec jsme k ničemu nepustili a kdyby to skončilo 10:0, nikdo by se tomu nemohl divit. Celý tým odvedl skvělou práci."

Michal Seidler: "První zápas je vždycky velmi důležitý, od toho se to vše odvíjí. Řekli jsme si, že musíme hrát na 100% a nesmíme Liberec podcenit. Myslím si, že se nám to podařilo. Měli jsme celý zápas pod kontrolou. Nebýt brankáře Vogta, tak by to mohlo skončit daleko víc. Liberci přeji hodně štěstí v dalších zápasech. Mají kvalitní mužstvo, které chce hrát futsal."

Aleš Benek (trenér FTZS Liberec): "Podle předpokladů se do puntíku vyplnilo to, na co jsme se připravovali. Plzeň má velice silné mužstvo, které od začátku zápasu diktovalo tempo hry. Možná je to brzy a unáhlené po 1.kole, ale Plzeň je určitě právem pasovaný aspirant na letošní titul. Kvalitou a šířkou kádru se s nimi nemůžeme srovnávat. Jsem však na náš tým dnes pyšnýprotože jsme tím zápasem žili celých 40 minut a myslím si, že jsme pro Plzeň byli nepříjemným soupeřem. V utkání jsme měli dobré pasáže na kterých budeme pracovat dál a pokusíme se je zúročí už v příštím domácím utkání."

______________
Statistiky

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827